UEFA Шампионска лига достигна до същинската си част, в която

...
UEFA Шампионска лига достигна до същинската си част, в която
Коментари Харесай

Груповата фаза на UEFA Шампионска лига започва с 6 мача на живо по MAX Sport


UEFA Шампионска лига доближи до същинската си част, в която се включват и всички най-силни отбори от Европа – груповата фаза. 32 тима, разпределени в 8 групи, още веднъж влизат в битка, която предвещава доста зрелищни дуели. Зрителите ще станат очевидци на дербитата посредством и на.

Това ще е юбилейният 30-и сезон, откогато шампионатът на първенците смени формата си и към този момент носи името Шампионска лига. Тази година груповата фаза на шампионата стартира на 6 септември, а по традиция вторник вечер е непокътната за мачовете по MAX Sport. В първия ден от този стадий на шампионата почитателите ще могат да гледат директно цели 6 мача.

Началото ще бъде обещано в 19:45 ч. По MAX Sport 3 ще бъде излъчен дуелът сред Динамо Загреб и Челси. Хърватите минаха през предварителните кръгове, където отстраниха и българския първенец Лудогорец. Освен това се оправиха с македонския Шкупи и норвежкия Будьо/Глимт. Челси пък влиза в конкуренцията със самочувствието на първенец от 2021 година и още веднъж като един от главните кандидати за спечелването му. Двата отбора са в група Е, където техни противници са още Милан и Залцбург.

В другия ранен мач Борусия Дортмунд ще бъде хазаин на Копенхаген. Към немския отбор упованията са огромни след краха през предишния сезон, когато „ жълто-черните “ отпаднаха още в групите, макар че авансово бяха считани за неоспорим любимец. Сега обаче задача наподобява даже по-трудна, защото противници в групата са още Манчестър Сити и Севиля. Двубоят Борусия – Копенхаген също е от 19:45 ч., само че по MAX Sport 4.

От 22:00 ч. са и останалите мачове за вечерта, като MAX Sport ще излъчи още 4 дуела.

Бижуто от първия кръг на груповата фаза се обрисува да бъде срещата Пари Сен Жермен – Ювентус. Френският отбор по традиция потегля с огромни упоритости и сложена цел спечелването на Шампионската лига. През последните сезони тази цел все убягва, а в този момент постигането ѝ потегля против сложен противник в лицето на „ Старата госпожа “. Двата отбора са в група H, където са още Бенфика и Макаби Хайфа. Двубоят ПСЖ – Ювентус е от 22:00 ч. и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 3.

Актуалният победител в шампионата Реал Мадрид стартира отбраната на трофея си от Глазгоу, където ще се изправи против първенеца на Шотландия Селтик. Този дуел ще бъде излъчен директно по MAX Sport 4. След четири сезона неудачи в предварителните кръгово „ детелините “ още веднъж са в групите, като този път обаче стартират непосредствено от този стадий на шампионата. 14-кратният притежател на трофея Реал Мадрид пък потегля за нов връх, само че този сезон задачата сигурно още веднъж ще е извънредно тежка, защото очевидно конкуренцията става все по-силна.

И измежду главните съперници, и кандидати, през този сезон още веднъж ще е Манчестър Сити. След край и полуфинал в последните два сезона Пеп Гуардиола и възпитаниците му към този момент мислят единствено за едно и то е да завоюват най-престижния трофей в клубния футбол. Преди началото на сезона „ жителите “ очевидно направиха крачка в тази посока, като се укрепиха с Ерлинг Халанд и норвежката голова машина стартира да бележи в мач след мач във Висшата лига. Ще успее ли да го стори и в Шампионската лига? Зрителите ще могат да схванат във вторник вечер от 22:00 ч. по MAX Sport 2 в мача на Манчестър Сити като посетител на Севиля.

Последният дуел, който ще бъде излъчен директно в първата огромна вечер от групите на ШЛ този сезон, е Залцбург – Милан. „ Росонерите “ потеглят с огромни очаквания, откакто предишния сезон съумяха да зарадват почитателите си с първа купа на Италия след 11-годишна суша. В група с Челси и Динамо Загреб италианският отбор е измежду любимците за прескачане на групата, само че Залцбург е обичайно подъл противник и не трябва да бъде подценяван. Мачът Залцбург – Милан ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1.

В четвъртък – 8 септември, стартира груповата фаза и на втория по мощ континентален клубен шампионат – Лига Европа, който също ще бъде част от програмата на MAX Sport. В групите този сезон ще има и българско присъединяване. Лудогорец, откакто отпадна в предварителните кръгове на Шампионската лига, взе участие в плейофите на Лига Европа, където в профил литовския Жалгирис. Така разградчани стигнаха до групите, където ще имат за противници Рома, Бетис и ХЯК Хелзинки. Първият мач ще е против любимеца в групата Рома. Сблъсъкът е в Разград в четвъртък от 19:45 ч. по MAX Sport 3.

Другият мач от групата сред ХЯК Хелзинки и Бетис е от същия час и ще бъде излъчен по MAX Sport 4. От 22:00 ч. ще бъдат излъчени още два мача от Лига Европа: Лацио – Фейенорд по MAX Sport 3 и Цървена звезда – Монако по MAX Sport 4.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР