УЕФА публикува схема за разпределение на наградния фонд за европейските

...
УЕФА публикува схема за разпределение на наградния фонд за европейските
Коментари Харесай

Над €15 млн. чакат Лудогорец в групите на Шампионска лига

УЕФА разгласява скица за систематизиране на наградния фонд за европейските шампионати през сезон 2022/23. Общата сума е 3,5 милиарда евро. От тях 465 милиона ще си поделят клубовете, играещи в Лига Европа, а 235 милиона – участниците в Лигата на конференциите.

Големият къс от наградния фонд предстоящо е в Шампионската лига – 2,032 милиарда. Клубовете, които бъдат отстранени в плейофния кръг на конкуренцията, ще получат по 5 милиона. Класиралите се за груповата фаза на шампионата – по 15,64 милиона евро. Българският Лудогорец към този момент прескочи първия квалификационен кръг и във втори ще срещне ирландския Шамрок Роувърс. При триумф разградчани ги чакат още две трудности, с цел да влязат в групите и да ударят огромния джакпот.

За всяка победа там участниците ще печелят 2,8 милиона, за тъждество – 930 хиляди. Достигането до 1/8-финалите на шампионата ще носи на клубовете по 9,6 милиона, 1/4-финалите – 10,6 милиона, 1/2-финалите – 12,5 милиона, финалът – 15,5 милиона. Победителят в Шампионската лига ще получи спомагателни 4,5 милиона.

Участниците в мача за Суперкупата на УЕФА ще получат по 3,5 милиона, а спечелилият ще бъде награден в допълнение с един милион.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР