Уебсайтът за търговия на употребявани автомобили на компанията Renrenche, някога

...
Уебсайтът за търговия на употребявани автомобили на компанията Renrenche, някога
Коментари Харесай

Крах: Еднорог продава бизнеса си за 1000 долара

Уебсайтът за търговия на използвани коли на компанията Renrenche, в миналото представлявала един от най-обещаващите софтуерни еднорози в Китай, може да бъде продаден за малко над 1000 $, оповестява Bloomberg, представена от investor.bg.

Базираният в Пекин стартъп, подсилен от Tencent и Goldman Sachs, е оценен преди две години на 1,4 милиарда $. Компанията възнамерява да продаде главните си активи на 58.com Inc. за 10 000 хонгкански $ (1290 щатски долара), споделят източници, поискали анонимност.

Китайският водач при онлайн обявите ще поеме хонконгското звено на Renrenche, като в същото време ще предложи минимум 4 млн. $ под формата на заеми за интервенциите ѝ на континенталната част. Страните към момента не са финализирали договорката и има опция тя да не бъде приключена. 

Продажбата може да помогне за спасяването на платформата на Renrenche, която се сблъска с финансови проблеми последните години. Основана през 2014 година, Renrenche свързва консуматори, които се стремят да продадат своите използвани коли, както и такива, които желаят да си купят кола. Сред нейните сътрудници са колосът Didi Chuxing, както и компании за рисков капитал като Shunwei Capital и Redpoint China.

През 2018 година Renrenche приключи финансов кръг, воден от Goldman Sachs, набирайки 300 млн. $.

Но конкуренцията в лицето на Uxin Ltd. и подкрепената от Vision Fund на Softbank Guazi.com, в комбиниране с спиранията в активността на бизнеса по време на пандемията, бързо пресушават финансовите запаси на Renrenche. Един от кредиторите ѝ, Argyle Street Management Ltd., се пробва да издейства заповед за разпродажба в съд на Каймановите острови, където е регистриран Renrenche, с претекста, че компанията не е в положение да върне към 15 млн. $ задължения.

Това може да усложни трансакцията с 58.com. Сделката беше отхвърлена от някои вложители, само че завоюва основна поддръжка на Tencent и Didi по време на съвещание на акционерите от предходната седмица. Инвеститорите към момента търсят други благоприятни условия за разрешаване на рецесията с ликвидността на Renrenche.

Ако договорката бъде осъществена, тя ще означи един от най-зрелищните крахове на стартъп компания, откогато стартира интернет взрива в Китай преди десетилетие. Бързият неуспех на Renrenche отразява проблемите на новите компании, които се появяват там и бързо изчезват на фина на неналичието на резистентен напредък.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР