Уебсайтът на Европейския парламент беше атакуван от кибератака малко след

...
Уебсайтът на Европейския парламент беше атакуван от кибератака малко след
Коментари Харесай

Хакери удариха сайта на ЕП след обявяването на Русия за държава, спонсор на тероризма

Уебсайтът на Европейския парламент беше нападнат от хакерска атака малко откакто депутатите утвърдиха резолюция, в която Русия бе наречена " държавен спонсор на тероризма ", оповестиха публични лица.

Говорителят на Народното събрание Жауме Душ заяви в Twitter, че уеб сайтът е бил обект на " DDOS офанзива ", чиято цел е била да наложи на уеб страницата високи равнища на трафик отвън Народното събрание, което да наруши работата на мрежата.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че институцията е подложена на комплицирана хакерска атака, за която отговорност е поела група, обвързвана с Кремъл.

По-рано през днешния ден Екологичен потенциал разгласи Русия за страна, проводник на тероризъм , и прикани да бъде включена в листата на Европейски Съюз за сходни страни. Скоро след приемането на резолюцията уеб сайтът на институцията стана отчасти недосегаем.

Моят отговор е: " Слава на Украйна ", написа Мецола в Twitter.

Говорител на Екологичен потенциал посочи, че англоезичната част на уеб страницата е ударена от прекалено много външни поръчки. Той добави, че се работи за допустимо най-бързо превъзмогване на краткотрайните усложнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР