Удивително. Страхотно. Необикновени няколко дни. Това са част от реакциите

...
Удивително. Страхотно. Необикновени няколко дни. Това са част от реакциите
Коментари Харесай

Китайските медии акламират поклонението на Тръмп към Пекин

Удивително. Страхотно. Необикновени няколко дни . Това са част от реакциите в Пекин на визитата на Доналд Тръмп в Китай.

Китайските вестници и представители на университетските среди показаха тези страсти през днешния ден, откакто американският президент се насочи към идната спирка от обиколката си в Азия, написа английският в. " Гардиън ".

" Китай би трябвало да бъде удовлетворен ", акцентира политологът Чен Даойън, наричайки визитата на Тръмп дипломатически успех на китайския президент Си Цзинпин.

 Съединени американски щати и Китай - другари и търговски сътрудници
Съединени американски щати и Китай - другари и търговски сътрудници

Едно другарство и покупко-продажби на стойност 250 милиарда $

" Лидерът на международната мощ номер едно преди малко направи поклонение към него - по този натурален метод ще го видят всички китайци ", добавя политологът.

" Тръмп прелестно изненада мнозина , които преди година бяха надълбоко обезпокоени от комерсиална война, като се има поради неговата остра изразителност ", акцентира заместител основният редактор на англоезичната версия на печатния орган на Китайската комунистическа партия.

" Тръмп също по този начин изненада мнозина със относително положителното си третиране към връзките сред Съединени американски щати и Китай, в това число установяването на близки работни и персонални връзки с президента Си Цзинпин ", се добавя в публикацията.

През предходната година ученият от университета " Фудан " Шен Дингли предложи затваряне на китайското посолство във Вашингтон в символ на митинг против уговорката на Тръмп с Тайван.

След визитата тази седмица Шен към този момент е на тотално друга позиция . " Повече от триумф ", акламира специалистът по интернационалните връзки визитата на Тръмп.

" Тръмп се държа умерено и с почитание... Той сподели почитание към водачите на Китай и културата на Китай... Си направи Тръмп по-добър президент ", написа Шен Дингли.

Заглавните страници на следените от Китайската комунистическа партия вестници са изпълнени с огромни и идентични фотоси на водачите на двете най-големи международни стопански системи и със заглавия, отбелязващи по какъв начин " другарят Си " и неговият буржоазен посетител са се разбрали " да дадат цялостен израз на концепцията за дипломация на равнище държавни глави на двете страни ".

В публикация в официозния рупор на партията се споделя за подиуми от прощалния прием в обилна зала от времето на Мао Цзедун, употребена да смайва задгранични държавни глави. " Голямата зала на Златната зала на народа изглеждаше блестяща и превъзходна за това огромно събиране на изтъкнати посетители ", написа официозът.

" Си Цзинпин уточни, че въпреки че има голям океан сред Китай и Съединени американски щати, географското разстояние в никакъв случай не попречи на тези две велики страни да се срещат ... Както се споделя в остарялата китайска сентенция: " Никакво разстояние, нито даже далечни планини и големи океани в никакъв случай не могат да попречат на хората с неизменност да стигнат до местоназначението си ", добавя органът на партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР