Учителят от Гана Ричард Акото рисува с тебешири на черната

...
Учителят от Гана Ричард Акото рисува с тебешири на черната
Коментари Харесай

Microsoft подарява компютър на учителя, рисуващ Microsoft Word на черната дъска

Учителят от Гана Ричард Акото рисува с тебешири на черната дъска интерфейса на Microsoft Word, тъй като учебното заведение няма компютри.
Всичко това не остана неусетно за софтуерния колос. В отговор на заложен в Twitter въпрос от страна на авторитетния камеруснки специалист по технологии и бизнесмен Ребека Енончонг, африканският отдел на Microsoft даде обещание да даде на старателния преподавател компютър и да му даде достъп до професионалния програмен продукт в границите на програмата Microsoft Educator Community.



Тази реакция на Microsoft провокира смесена реакция: някои консуматори похвалиха корпорацията за благородната постъпка, а други приканиха да бъдат дадени повече компютри на учебното заведение.

Учителят се зарадва на тази постъпка от страна на Microsoft, само че означи, че за пълноценно образование, неговото учебно заведение има потребност от най-малко 50 компютъра и една единствена настройка съвсем нищо няма да промени.

Уеб-изданието Quartz се заинтересува от тази история, а Ричард Акото сподели на експертите от уеб-портала, че на всеки урок рисува разнообразни стратегии и по този метод ги демонстрира на децата. Неговата съществена цел е да приготви децата за националния изпит по информатика, в който децата от богатите градове и от бедните села вземат решение едни и същи задания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР