Учителките и помощният персонал в детски градини започнаха остра онлайн

...
Учителките и помощният персонал в детски градини започнаха остра онлайн
Коментари Харесай

Персоналът не иска отварянето на детските градини

Учителките и помощният личен състав в детски градини започнаха остра онлайн петиция против идното им отваряне, което по думите на премиера Бойко Борисов ще се случи до 24 май. В петицията, получила близо 1000 подписа поддръжка досега, се упорства градините да останат затворени до 15 септември.

Подкрепилите петицията дефинират като подмолно решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема поради гледната точка на работещите в тези заведения.

„ Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята подготвеност за работа “, написа в петицията. В нея се обръща внимание на това, че по-голямата част от работещите в детските градини са в рискова във връзка с Covid-19 група и че при поява единствено на един случай на инфектиран с ковид - дете или член на личния състав - съответната детска градина ще би трябвало да бъде затворена неотложно.

„ Абсолютно съм срещу да се опитва с нашето здраве и със здравето на децата “, написа създателят на петицията Елеонора Петрова и добавя, че работещите в детските градини би трябвало да спрат опитите да им бъдат извивани ръцете под опасността от неплатен отпуск, уволняване, апетит.

В петицията се показва още, че в случай че лекари, служители на реда и Националния действен щаб са на първа линия в битката с Covid-19, то работещите с деца са преди тях - на нулева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР