Учителите от частните езикови школи изобщо не фигурират във ваксинационния

...
Учителите от частните езикови школи изобщо не фигурират във ваксинационния
Коментари Харесай

Магдалена Капсъзова: Учителите от частните езикови школи не влизат в плана за ваксинация

Учителите от частните езикови школи въобще не попадат във имунизационния проект и неговия втори стадий.
Това съобщи в предаването Магдалена Капсъзова, член на управителния съвет на частните езикови школи. Тя попита и за какво учениците от 5. до 12. клас не могат да посещават езиковите центрове, при все това би трябвало да се приготвят за изпити, свързани с покриването на езиковите условия за западни университети.
" В заповедта на министъра за искащите да се имунизират учители попадат педагогичен и непедагогически личен състав от държавни и общински учебни заведения. Тоест това е още веднъж една дискриминация към нашите учители. Ние още веднъж сме изпратили писма към здравния министър, тъй като нашите преподаватели също биха желали, като се върнат в класните стаи някой ден, да бъдат защитени ", изясни Магдалена Капсъзова.
По думите ѝ в страната има като цяло дискриминационно отношение към неофициалния бранш на образованието. " Става дума за частни езикови центрове и школи, които като че ли не са част от образованието на България ", сподели Капсъзова. 
Тя съобщи, че във връзка с създадените стопански ограничения от страна на кабинета, подпомагащи обособени браншове, в областта на езиковите школи пари не са постъпвали. " Загубите ни са големи - това са наеми, вложени средства за устройства, платформи, образования на преподавателите. Първо ни бяха изключитили от мярката " 60 на 40 ", а по-късно ни предложиха мярката 24 лв. дневно. Но това е мярка за хората, които не работят. Идеята да пуснем хората в неплатен отпуск, с цел да им плащаме 24 лв. дневно, откакто те работят - това е неприложимо за нас ", означи Капсъзова. " Последната мярка, която беше отпусната - кандидатствали са всички, които познавам, по тази мярка, само че към този момент не са получили никакви сердства ", разяснява още специалистът от Асоциацията на частните езикови школи.
Кога огромните възпитаници ще могат да посещават езиковите курсове - целия диалог с Магдалена Капсъзова гледайте по-късноэвъв видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР