Училището на бъдещето спечели две първи места в международния конкурс

...
Училището на бъдещето спечели две първи места в международния конкурс
Коментари Харесай

ЧСУ «Юрий Гагарин» в «Камчия» с покана за участие в детска кръгла маса в ООН, Женева

Училището на бъдещето завоюва две първи места в интернационалния конкурс «Тетрадка на приятелството»

 

Станислава Иванова от ІІв клас и Александра Качаева от VІІб клас на Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ се класираха преди всичко в интернационалния конкурс за млади поети „ Легкая строка “, в рамките напрограмата „ Тетрадка на другарството “. Роза Мария Булат от VІІб клас също е измежду отличените участници.



Второкласничката Станислава е една от седемте участници в състезанието, които получиха покана да вземат участие във втората Мeждународна кръгла маса „ Детските социокултурни начинания – за мир по целия свят “, в границите на мeждународната просветителна конференция #INFOCUS, която ще се организира през лятото в Двореца на нациите в Женева.

360 деца от разнообразни страни по света изпратиха свои стихотворения на съветски или британски език, отдадени на другарството, опазването на мира на Земята, хубостта на планетата, фамилията, положителните каузи, смисъла на образованието и толерантността. Конкурсът „ Легкая строка “ има за цел да развие интереса към литературното творчество и е отдаден на Международния ден на мира, признат с решение на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, за подсилване на идеалите на мира във всички страни и нации и реализиране на задачите на стабилно развиване, споделят уредниците.



В креативното съревнование се включиха 10 надарени гагаринци – Петър Терзи, Роман Иванов и Станислава Иванова от ІІв клас, Дивна Димитрова от ІІІа кл., Камил Шарипов от ІІІб кл., Преслава Бойчева от Vа кл, Жулияна Жекова и Мира Макарова от VІа кл., Роза-Мария Булат и Александра Качаева от VІІб клас. Участието им в състезанието бе под управлението на преподавателя по съветски език Елена Лазарова.

„ Мирът кара лицата да разцъфват в усмивки, другарството няма граници “ е написала осемгодишната Станислава. Тя, както и останалите участници, приготвиха свои тетрадки на другарството – със стихотворения и рисунки по тематиките „ Синя Земя “, „ Зелена планета “ и „ Приятелство без граници “. До стихотворението на второкласничката е „ кацнал “ гълъбът на мира, който излетя от „ Камчия “, трансформира се в интернационална самодейност за спокойно детство и стигна до борда на Международната галактическа станция.

В интернационалната детска кръгла маса в Женева Станислава ще бъде единственият български пълновръстен участник и втори представител на ЧСУ „ Юрий Гагарин “, който се включва в едно от най-престижните просветителни събития в Европа. През предходната година учениците от ІVа клас на Училището на бъдещето участваха на пленарното съвещание и се показаха чудесно по време на първата интернационална кръгла маса, отдадена на детските начинания за мир по света. Те получиха покана за присъединяване в Организация на обединените нации, откакто бяха финалисти в състезанието „ Тетрадка на другарството “. Тяхната тетрадка е изложена библиотеката на Организация на обединените нации. Учениците бяха в Женева като специфични пратеници на Фондация „ Устойчиво развиване за България “, СОК „ Камчия “ и ЧСУ „ Юрий Гагарин “.

А в това време първокласниците на Училището на бъдещето в „ Камчия “ организираха Седмица на книгата .



В понеделник децата донесоха обичаните си творби, от които четоха всеки ден. Любими са им стиховете на Асен Босев, Ран Босилек, Леда Милева и А.С. Пушкин, по които научиха какво е рима, стих и заглавие. Вторник бе денят на илюстрациите - по какъв начин се основават рисунки за книги и какво влияние оказват върху читателя. В сряда класът посети богатата учебна библиотека, като всеки си избра книга за четене. В четвъртък класът посрещна специфични посетители – най-малките възпитаници на ЧСУ „ Юрий Гагарин “ – децата от Предучилищната група. Първокласниците демонстрираха обичаните си книжки и рецитираха историите, скрити в тях.

А петък, в часа по Български език и литература учениците от Ia сътвориха лично стихотворение.

По-късно те посетиха печатния център на СОК „ Камчия “, където научиха какви са процесите за разработване на книга - графично оформление, форматиране, съществени цветове мастила, усетиха разликата в дебелината на хартията и видяха по какъв начин се обрязват изданията. На финала всеки получи образец от авторската творба, която да занесе вкъщи.

Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин " е лицензирано от Българското министерство на образованието и науката за банкет на възпитаници от І до ХІІ клас. Училището е с интензивно проучване на съветски и британски език и на осведомителни технологии.

ЧСУ " Юрий Гагарин " в " Камчия " получи и съветски учебен лиценз за началната просветителна степен - от 1 до 4 клас, като кандидатства за лицензиране и по останалите просветителни степени. Над 70 възпитаници от началния курс избраха да се включат в интензивните класове, които в края на 4 клас ще получат удостоверения и по двата държавни стандарта. Интензивната форма на езиково образование е подобаваща както за деца, които са с майчин съветски език, по този начин и за възпитаници, които учат съветския като задграничен. Училището е и пункт за полагане на съветска матура (ЕГЭ).

От тази образователна година работи и Предучилищна група, в която учат най-малките - 5 и 6-годишните гагаринци. Училището приема възпитаници през цялата година.

За повече информация:

www.gagarin-kamchia.bg

www.facebook.com/gagarin.kamchia

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР