Учили сте се прилежно в училище, не сте направили нищо

...
Учили сте се прилежно в училище, не сте направили нищо
Коментари Харесай

Кое влияе на постигането на успех в живота?

Учили сте се прилежно в учебно заведение, не сте създали нищо неоправдателно и сте се сдобили с доста другари. И на зрели години триумфът и благополучието би трябвало сами да се озоват в ръцете ви. Но… не всичко е толкоз просто. Изследванията демонстрират, че…

Името въздейства на ориста

Изследвания демонстрират, че хората с труднопроизносими имена по-трудно си намират работа и се издигат в службата. Защо? Просто другите (и изключително началниците) не обичат да се озовават в неловки обстановки. А да се опитваш да произнесеш нещо, което мъчно се изговаря, е една такава обстановка. И на първото усещане името по този начин или другояче слага отпечатък.

Името стартира да въздейства върху живота ви дълго преди да започнете да се притеснявате за кариерата. Родителите би трябвало 100 пъти да помислят, преди да наградят чедото си с „ автентично ” и „ неповторимо ” име. А съгласно статистиката хората с невероятни имена са по-склонни да правят закононарушения.

Популярността измежду връстниците в учебно заведение
въздейства на приходите в бъдеще

За ученическата известност любящите майки не се уморяват да повтарят едно: тази известност завършва с последния звънец. В огромния живот сметката се занулява и в случай че учите старателно и работите доста, то скоро ще се отправите с ново „ Порше ” към автомивката, а там някогашният повсеместен любим ще измие колата ви. Напълнял и оплешивял. Така че песента на майките е обективна.

За страдание тъкмо тук майките се заблуждават, а заблуждават и своите рожби.

Изследвания сочат, че ученическата известност освен дава огромни шансове за издигане в „ огромния живот ” – високият обществен статус в детството носи дивиденти в продължение на 30 години след завършването на учебното заведение. По време на много нескончаем опит всеки младеж от групата на горните класове бил помолен да назове името на съученик, който счита за другар. Получилите най-вече гласове били наречени „ известни ”.

Изминали 35 години. Изследователите потърсили някогашните възпитаници от опита и се поинтересували за приходите на всеки от тях. Оказало се, че най-състоятелни били тъкмо „ най-популярните ”. Причина за това били не триумфите в образованието или равнището на IQ, а чистата известност.

Ако от всичко това сте създали извод, че повече шансове да преуспеят имат децата екстроверти, то грешите. По време на упоменатия опит децата, чийто лист с другари бил най-дълъг, били маркирани като „ открити ” и „ доброжелателни ”. Това не оказало никакво позитивно въздействие върху бъдещото богатство.

Тенденция към зависимости

Може ли човек, податлив към зависимости, да бъде сполучлив в нещо? А по какъв начин стои въпросът със популярни артисти и музиканти? И други велики мъже и дами, които били безнадеждни алкохолици, наркомани или пристрастени към хазарта.

Учените настояват, че тук има избрана връзка, само че тя не е причинно-следствена. Същите тези личностни черти, които тласкат индивида към тревата, алкохола или безкрайни оргии, вършат от него добър водач. Особено в бизнеса.

Тази специфичност е заложена в мозъка. Хората, склонни към зависимости, не просто имат някакъв ген, който ги тласка към саморазрушение. Те имат цялостен набор от гени, които потискат дофамина в тази част на мозъка, която дава отговор за удоволствието. Затова, с цел да се получат същите по мощ чувства, каквито множеството от нас извличат от най-обикновени удоволствия, всичко би трябвало да бъде в пъти по-силно и рисковано.

Потребността на такива хора от многообразие и риск е доста по-голяма от нормално. Затова някои от тях стават алкохолици и наркомани. А други избират да рискуват и да живеят по този начин, като че ли ръководят света.

Сядайте отдясно

Колкото и да е необичайно, печелят повече тези, които постоянно се намират до дясната ръка на шефа. В дословен смисъл. Няколко проучвания, извършени в Новата школа за обществени проучвания в Ню Йорк, демонстрират, че избирането на доминантната ръка е толкоз подсъзнателно мощно, че човек – желае ли това, или не – е по-благосклонен към всичко, което се случва от съответната страна. Понякога даже до парадокси.

Вашият началник (ако употребява повече дясната си ръка) освен ще се обръща по-често към този, който се намира отдясно. Това, което се случва от тази страна, той ще вижда в по-позитивен проект.

Инфо: http://megavselena.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР