Учениците ще придобиват първонaчални знания и умения по военна подготовка,

...
Учениците ще придобиват първонaчални знания и умения по военна подготовка,
Коментари Харесай

Носталгия. Връщат военното в училищата

Учениците ще получават първонaчални познания и умения по военна подготовка, ще учат какви са другите типове военни средства и разпоредбите на другарство във военните структури.

Това ще се случи в школата, които се включат в новата Национална стратегия за проучване на историческото минало на Българската войска.

След извършените образования от учениците се чака още да са усвоили главните способи и начини за насочване в околност, да могат да оказмат незабавна здравна помощ,да са развили лидерски умения и тези за работа в екип, оповестява Монитор.

За 2021-ва са планувани още две нови национални стратегии с изключение на военната. Втората е ориентирана към професионално обучение и образование.

По националната стратегия за учебните заведения ще бъдат обезпечени и транспортни средства за осъществяване на практики в действителна работна среда.

Целта е на над 1000 възпитаници от професионални гимназии и междинни учебни заведения да бъде предоставена качествена професионална подготовка в действителни предприятия, което пък да улесни реализацията им на пазара на труда.

Последната нова национална стратегия ще бъде ориентирана към рехабилитацията на учителите.

Образователният министър Красимир Вълчев към този момент изясни, че тя ще бори бърнаут синдрома измежду педагозите.

Благодарение програмата у учителите ще се основават умения за справяне с хроничния стрес в работата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР