Учениците от средно училище Христо Г. Данов“ организират благотворителен концерт

...
Учениците от средно училище Христо Г. Данов“ организират благотворителен концерт
Коментари Харесай

Пловдивско училище с благотворителен концерт за старчески...

Учениците от приблизително учебно заведение „ Христо Г. Данов “ провеждат благотворителен концерт на 14 февруари от 18 часа във Военния клуб в Пловдив. Събраните средства ще отидат за подкрепяне на Дома за възрастни хора „ Свети Василий “.

Училището провежда за втора следващата година своя годишен концерт. Ще вземат участие Вокална група „ Веселите ноти “ и Подготвителната група към учебното заведение с разширено проучване на музика. Идеята за концертите е на младия учител по музика Михаил Тодоров. В началото на креативния си път, младите гении от ВГ „ Веселите ноти “ не стопират да мечтаят и да стъпват самоуверено в света на музикалното изкуство.

Те се включват доста интензивно в учебния живот, а също и в културния живот на Пловдив. През 2018 година организират своя първи концерт в Културен център-музей „ Тракарт “, който минава при огромен интерес.

Учениците участваха и в акцията на регион Северен: „ Бъди самостоятелен! Северен е против дрогата “, а част от участниците в групата към този момент са носители на призови места от национални фолклорни състезания. Верни на традицията, тази година Михаил Тодоров, директорката на учебното заведение Гергана Аврамова и зам.-директорката Красимира Илиева и техните възпитаници, вземат решение да трансфорат годишния концерт в благотворителен.

Входът за концерт е 5 лв.. Специални посетители на спектакъла ще бъдат прелестните танцьори от отбор „ Седенчица “, а младите гении от СУ „ Христо Г. Данов “ се надяват да съумеят да привлекат повече последователи към идеята си. Бъдете с тях и изживейте тяхната музикална приказка, приканват уредниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР