Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на

...
Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на
Коментари Харесай

Спират присъствените учебни занятия в общините Стара Загора, Опан и Раднево



Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево минават на отдалечена форма на образование за две седмици от през днешния ден, а тези от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия , гласи нова заповед на РЗИ Стара Загора. " Изпълнението й обаче ще влезе в действие от на следващия ден ", съобщи в изявление за Радио Стара Загора  началникът на Регионалното ръководство на образованието Татяна Димитрова. " Аз разбрах за новата заповед много късно, към този момент бяхме задействали процедурата по прекосяване към образование в електронна среда за цялата област “, разяснява тя. 

Припомняме, че в късния следобяд през вчерашния ден беше оповестена заповед на Регионалната здравна ревизия за прекъсване на присъствените образователни занятия за всички възпитаници от региона. След това обаче тя бе изменена и на база 14-дневната заболеваемост в  общините в Старозагорска област спрени остават присъствените занятия единствено в общините Стара Загора, Опан и Раднево. Заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

В Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан се преустановяват присъствени образователни занятия на 50% от паралелките и учебните заведения. Присъственото образование се прави по график, одобрен от министъра на образованието. В тези общини заболеваемостта е сред 750 и 500 на 100 000.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е сред 250 у 500 на 100 000, се прекратява присъственото образование на 50% от паралелките в учебните заведения, при неявяване на над 20% от учениците в съответното учебно заведение и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се реализират по одобрен от шефа график, написа в заповедта.

"  Ще проведем работно заседание с шефовете на всички учебни заведения в област Стара Загора и на база на отчетите на шефовете ще се разиска графика за ротационния принцип в четирите общини и ще се приготви осъществяването на новата заповед на РЗИ от на следващия ден ", добави Татяна Димитрова.

Цялото изявление с Татяна Димитрова чуйте в прикачения звуков файл

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР