Учениците няма да се завърнат по класните стаи в понеделник.Това

...
Учениците няма да се завърнат по класните стаи в понеделник.Това
Коментари Харесай

Попариха родителите –колко се отлага връщането на учениците в клас

Учениците няма да се завърнат по класните стаи в понеделник.

Това съобщи след изключителна среща на здравните управляващи заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров. Вероятно обстановката ще се резервира по този начин през цялата идната седмица.

Преди децата да се върнат в учебните заведения е належащо първо да се вземат ограничения за тяхната сигурност, разясни Петров. Освен това би трябвало да се сътвори организация на тестването им в клас, за което ще се изисква единодушието на учителите и родителите. Здравните управляващи към този момент плануват завръщане на най-малките възпитаници от първи до четвърти клас от 8 ноември, заяви Българска национална телевизия.

Връщането в учебно заведение при толкоз високи стойности на общата заболяемост ще стане при обезпечаването на оптимално безвредна среда - с гратис тестване на учениците, които не са преболедували или имунизирани (ако са над 12-годишна възраст), и имунизиране, с документ за преболедуване или гратис тестване на техните учители. Родителите ще имат избор - или да дадат единодушие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане у дома и да учи онлайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР