Ученици от техническите гимназии в цялата страна премериха сили в

...
Ученици от техническите гимназии в цялата страна премериха сили в
Коментари Харесай

Ученици от технически гимназии премираха сили зад волана

Ученици от техническите гимназии в цялата страна премериха сили в днешния финален стадий на националното съревнование за най-хубав млад монтьор и най-хубав лидер на автомобил, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В рамките на 3 дни 28 състезатели от 7 тима се бориха за победа и правото да показват България в интернационалния край „ Young Car Mechanic ” в Полша през май, с награден фонд от 25 000 евро.

Домакин на днешното съревнование бе столичната Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан “ в София, а на него младите водачи трябваше да покажат положителни умения зад кормилото н на образователен лек автомобил. Слалом, паралелно паркиране, шофиране обратно – това бяха единствено част от дилемите, с които трябваше да се оправят младите водачи. Най-добро време реализира Мариян Благоев от столичната транспортна гимназия.

Преди да излязат на спортния полигон учениците получиха и скъпи препоръки от осемкратния първенец в българския рали шампионат Димитър Илиев. „ Най-важно от всичко е сигурността. Нито едно съревнование не си коства риска “, направлява ги той. Според него сходни начинания са извънредно значими, тъй като демонстрират на младите, че навлизат във значим стадий от живота си – стадият на отговорностите, а също по този начин ги стимулират да покажат най-хубавото от себе си.

Според него най-честата неточност, която младите водачи вършат на пътя е да карат с висока скорост. „ Когато водачът е млад, той не е умее добре да разпознава скоростта. Разбира едвам тогава, когато стартира да стопира. Съветът ми към младите е да си гледат по-често към километража и никога да не надвишават скоростта “, прикани рали състезателят.

Подкрепа за положителната самодейност идва и от застрахователна компания „ Лев Инс “. „ Днешната самодейност е доста добра. Държим да работим с младите, даже имаме цяла акция – „ SOS – Спаси дете “. Тя е ориентирана към младото потомство. Нека бъдем толерантни и пресечем войната по пътищата, която следим всекидневно. Да разчитаме на несъмнено напредване по пътищата и да има все по-малко жертви “, прикани Красимир Димитров, шеф „ Автоасистънс “ в компанията. Наскоро компанията стана първата у нас, която предлага услугата Денонощни мобилни групи (автоасистънс) в цялата страна изцяло гратис и при подписване на Гражданска отговорност. За да се възползват от нея, е задоволително клиентите да подадат сигнал и информация в „ Денонощен Контактен Център ” (ДКЦ) посредством позвъняване на дежурен телефон 0800 10 200. Седем дни в седмицата и когато и да е на денонощието мобилният екип оказва подпомагане на място при оформянето на нужните документи, както на участниците, по този начин и на органите на съответните служби – Спешна здравна помощ, полиция, пожарна сигурност и други.

„ Последната година модернизирахме нещата до такава степен, че към този момент освен клиенти на компанията могат да се възползват, само че и всички други участници в придвижването “, уточни още Димитров.

Състезанието стартира на 11 април с научен тест за автомонтьори, квалифициран от екип на МОН и онлайн тест за лидер на МПС, основан от ИА „ Автомобилна администрация “. Надпреварата за най-хубав автомонтьор се организира на 12 април в образователния център на „ Интер Карс България “ в с. Лозен.

„ Нашата задача е да покажем на децата, че могат сполучливо да се осъществят в професионалната си активност. Свикнали сме да чуваме, че няма добре готови фрагменти, че материалната база е остаряла, само че всичко това са външни фактори. Искаме да покажем на децата, че вътре в тях има една искрица, която може да ги води до монтьор във Формула 1 или сервизен инженер в рали Монте Карло “, описа Петър Спиридонов от „ Интер Карс България “.

Ето за какво от компанията организират и мотивационни лекции с младите, давайки им живи образци с хора, които са артикул на същата система, имали са същите условия и са съумели. Посланието им е малко и ясно – обичайте това, което работите, с цел да постигнете огромни триумфи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР