Учените твърдят, че GenX материалът в направата на тефлоните може

...
Учените твърдят, че GenX материалът в направата на тефлоните може
Коментари Харесай

Внимавайте! Тефлоните могат да са опасни за здравето

Учените настояват, че GenX материалът в изработката на тефлоните може да аргументи рак. Производството на тефлони на френската компания DuPont съдържа GenX материал, който може да се окаже рисков за здравето на хората.

При лабораторни проучвания с животни е потвърдено, че GenX материалът предизвиква рак, неплодородие, чернодробни и бъбречни болести.

Фирмата създава тефлони с този материал от 2009 година насам. Преди тефлоновите артикули се произвеждали с перфлуорооктанова киселина. Но след дълги процеси и изказвания, че тази киселина е рискова за здравето, компанията стартира да създава тефлони с GenX материал, като твърди, че е по-безопасно.

Фирмата има 16 формирани отчета за произвеждане на тефлони с рисково наличие. Между 2006-2013 година Американската организация за запазване на околната среда рапортува, че този материал оказва рисково въздействие върху организма на животните като наддаване на тегло, промени в имунната система, бъбречни и чернодробни болести.

Така да вземем за пример съгласно отчет, оповестен през януари 2013 година, при мишки, подложени на лабораторен тест в продължение на две години с GenX, се следило образуването на тумори, чернодробна непълнота, полипи на матката.

Така че внимавайте какво купувате и на коя компания и бъдете по-загрижени за здравето си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР