Учените дават оптимистични прогнози по темата за борбата с коронавируса.

...
Учените дават оптимистични прогнози по темата за борбата с коронавируса.
Коментари Харесай

Революция. Идва спрей срещу вируса

Учените дават оптимистични прогнози по тематиката за битката с ковид. Според тях, създава се лекарство, което ще бъде пробив в медицината. Става дума за нов тип ваксина под формата на капки за нос или спрейове, оповестяват международните издания.

В момента се организират клинични изпитвания на няколко типа такива медикаменти против вируса. Капките за нос са основани на модифициран грипен вирус А, съобщи Блиц. Той е лишен от способността си да се възпроизвежда и в него е въведен ген на коронавирусния протеин.

Експериментите са извършени върху тестови плъхове, които са напръскани с новаторския артикул. Резултатите от изследването са позитивни - имунизацията не е нездравословна за здравето и заболяването не се развива.

След три седмици тестовите мишки развиват антитела против ковид, идентични с тези, които се появяват при инфектираните с вируса.

Учените залагат доста на назалните ваксини. Те имат вяра, че това решение ще помогне за превъзмогване на вируса. Такива ваксини в действителност имат огромен капацитет заради няколко преимущества.

Например, имунизацията се вкарва в човешкото тяло по същия метод, както и самият вирус. Следователно отбраната се построява на горното равнище на тялото.Освен това имунизациите са безболезнени и не изискват специфични умения за слагането им. Очаква се назалните ваксини да бъдат по-евтини от аналогичните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР