Учени установиха, че вследствие на климатичните промени популацията на пингвините

...
Учени установиха, че вследствие на климатичните промени популацията на пингвините
Коментари Харесай

Броят на пингвините в Антарктика е намалял със 77%

Учени откриха, че в резултат на климатичните промени популацията на пингвините понижава с трагични темпове. От последното им броене през 70-те години на предишния век броят им е намалял с цели 77 %.

Припомняме ви, че предходната седмица в Антартида бе регистриран нов температурен връх - плюс 18,3 градуса по Целзий. Температурата е измерена в аржентинската изследователска станция Есперанса, ситуирана в най-северната част на Антарктическия полуостров. Тази стойност надвишава предходната най-висока температура от 17,5 над нулата, измерена  на 24 март, 2015 година

По данни на метеоролози в другата аржентинска станция Марамбио е записана най-високата температура за февруари от 1971 година насам - плюс 14,1 градуса по Целзий. Последният връх там е от 2013 година, когато термометрите са посочили 13,8 градуса.

Затоплянето на климата води до ускорено размразяване на ледовете към Южния полюс.

“Намираме с в бързо изменяща се среда. И в случай че пингвините са някакъв симптом, а те са огромен био знак, това значи, че нещо се случва с съществени елементи от хранителната верига тук. Изобилието на храна понижава, а това кара тези популации да понижават с времето. Въпросът е – ще продължава ли това още? ”, споделя биологът Стив Форест.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР