Учени създадоха новаторска технология за , която може да идентифицира

...
Учени създадоха новаторска технология за , която може да идентифицира
Коментари Харесай

Следващо поколение изкуствен интелект контролира съня на хората

Учени сътвориха новаторска технология за, която може да разпознава нарушавания на съня. Изследователи от университета в Шефилд работят върху най-съвременния ИИ, който следи равнищата на хъркането, осведоми „ Дейли Стар “, представен от БГНЕС.

Технологията, основана от професор Гай Браун и доктор Нинг Ма от Групата за проучване на речта и слуха на Университета в Шефилд, е включена в ново приложение, наречено SoundSleep, налично за iOS устройства и скоро за Android. То записва и наблюдава равнищата на хъркане и дава нощни отчети, с цел да помогне на хората да открият аргументите, факторите и решенията.
 Изкуственият разсъдък заплашва света, в случай че има война Изкуственият разсъдък заплашва света, в случай че има война
Светът навлиза в нова епоха на война, като изкуственият разсъдък взема превес. ИИ прави военните по-бързи, по-умни и по-ефективни. Но в случай че...

Но в този момент екипът е създал ИИ за диагностицирне на сънна апнея, породена от нарушавания на съня. Д-р Нинг Ма, теоретичен помощник от Катедрата по компютърни науки в Университета в Шефилд, сподели: „ Постигането на добър сън е проблем, който визира доста хора - без значение дали това се дължи на сътрудник, който хърка мощно и е главно здравен проблем или заради фактор в метода на живот или рутинното всекидневие на индивида, който въздейства върху това какъв брой доста сън получава всяка вечер. Разбираме, че откриването на тази загадка за добър нощен сън може да наподобява стресиращо и объркващо, тъй че това, което се опитваме да създадем с нашето проучване, е да използваме най-съвременния изкуствен интелект, с цел да помогнем на хората да стигнат до дъното какво им пречи да се наспиват допустимо най-лесно. "

кара дишането на човек да стопира и потегля още веднъж, до момента в който спи, а също по този начин може да докара до тежко дишане, хъркане или задавяне, да се разсънва постоянно и да хърка мощно. Без лекуване положението може да докара до високо кръвно налягане, по-голям късмет за инсулт, меланхолия, промени в настроението, затруднена централизация в учебно заведение или работа и нараснал риск от сериозен случай заради отмалялост.

Много страдащи от нарушавания на съня не се разпознават, до момента в който други медицински проблеми не станат явни, което значи, че те са по-малко склонни да вършат промени в метода на живот, които биха могли да подобрят положението им, без да е належащо лекуване. В резултат на това откривателите от университета в Шефилд са стартирали план благодарение на ИИ взаимно със SoundSleep, тъй че да може да разпознава нарушаванията на съня от звуците, които хората издават по време на спане. Този по-сложен ИИ скоро ще бъде прибавен към приложението, тъй че хората да могат да наблюдават съня си и да разпознават нарушаванията на съня, употребявайки своя смарт телефон в личния си дом. Приложението може също да им помогне да създадат промени в метода си на живот или режим на лягане, с цел да получат по-добър нощен сън, споделиха учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР