Приложенията Facebook и Instagram могат спрат да функционират на територията

...
Приложенията Facebook и Instagram могат спрат да функционират на територията
Коментари Харесай

Ще спре ли Зукърбърг достъпа до Facebook и Instagram за Европа?

Приложенията Фейсбук и Instagram могат спрат да действат на територията на Европа, в случай че Meta - компанията майка, не получи позволение за прехвърлянето, съхраняването и обработването на данните на европейските консуматори на сървърите си в Съединени американски щати. За това предизвести притежателят на техногиганта Марк Зукърбърг в годишния доклад на компанията, представен от изданието Cityam.

Именно обмяната на данни сред страните е от основно значение за даването на услугите на обществената мрежа. Междувременно Европейски Съюз и Съединени американски щати оповестиха, че работят върху нов контракт, който да подсигурява сигурността на обмяната на данни, откакто Европейския съд анулира остарялата правна рамка, наречена Privacy Shield, поради нарушавания точно при отбраната на данните. Ключовият проблем за Meta е, че трансатлантическата обмяна на данни се контролира от сходни съглашения, а актуалните контракти сега са подложени на непоколебим надзор в Европейски Съюз. Meta предупреждава, че в случай че не бъде призната нова правна рамка, компанията евентуално няма да може да предложи най-важните си услуги на територията на Европейски Съюз.
Фейсбук със спад на консуматори за първи път от 18 години
Компанията на Марк Зукърбърг Фейсбук (вече Meta) загуби от цената на акциите си на борсата над 230 милиарда $ през вчерашния ден, което е...
Прочети повече
Преди няколко дни стана ясно, че Фейсбук губи ежедневни консуматори за първи път в своята 18-годишна история, а съгласно Марк Зукърбърг това е породено от взрива на приложението TikTok. Финансовият доклад, който беше оповестен в сряда, срина акциите на компанията с цели 20%. Това заличи Щатски долар 200млрд. от общата стойност на Meta на фондовата борса и провокира разтърсване в персоналните финанси на Зукърбърг, който се раздели с 29 милиарда $ в рамките дневно.

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР