Учени провеждат специално проучване, включващо 20 бременни жени, които са

...
Учени провеждат специално проучване, включващо 20 бременни жени, които са
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с бебето в утробата, когато майката пуши цигари!

Учени организират особено изследване, включващо 20 бременни дами, които са преглеждани с ново потомство ултразвук 4D.

Четири от тях не престават да пушат – до 14 цигари дневно. 16 други не пушат въобще. Всяка жена организира 4 сесии ултразвуково проучване на плода в границите на три месеца. Резултатите са шокиращи.

Ембрионите на майките, които са пушили по време на бременността, наподобяват раздразнени, гневни и нещастни.

Бебетата безусловно са се гърчили от болежка. Те са правили доста повече придвижвания с устата от ембрионите на майките непушачки.

Лекарите са заключили, че централната нервна система на децата на майките пушачки не се развива със същата скорост, от децата, чиито майки не са пушили по време на бременността. Всички деца, които са взели участие в изследването, са родени здрави. Въпреки това, лекарите са с непреклонна позиция. Те имат вяра, че пушенето по време на бременност носи прекалено много рискове, с цел да търсят опрощение за този табиет.

„ Ние знаем, че стресът и депресията при майката по време на бременността – са неприятни за плода. Но самият никотин има още по-голямо влияние, в сравнение с проблемите с психическото положение. Така че, даже в случай че една цигара ви оказва помощ да се отпуснете, изключено е да го вършиме по време на бременност “, – споделя Надя Рейсланд, един от създателите на проучването от университета в Дърам.

Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, пушенето на цигари по време на бременност може да докара до:

Увеличаване на риска от прибързано раждане;
Намаляване на тежестта на детето по време на раждане;
Мозъчно увреждане на тъканите и белите дробове на бебето;
Намаляване на количеството О2, което получава плода.

Инфо: http://girl.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР