Учени от южноевропейската обсерватория, вдъхновени от успехите в изследването на

...
Учени от южноевропейската обсерватория, вдъхновени от успехите в изследването на
Коментари Харесай

Прелетете 55 милиона светлинни години за 50 секунди

Учени от южноевропейската обсерватория, въодушевени от триумфите в проучването на черна дупка в галактиката M87, взеха решение да пресъздават галактическото пътешестване и показаха в YouTube видеоклип на интензивен „ полет “, започващ от Atacama Large Millimeter Array (ALMA) и завършващ в " центъра " на черната дупка. Зрителят ще „ прелети “ дистанцията от 55 милиона светлинни години за 50 секунди.

Едно от най-важните достижения на актуалната астрономия беше приемането на първата фотография на черна дупка в галактиката M87, както и проучването ѝ в поляризирана светлина, което даде опция да се " видят " загадъчните линии на магнитното поле и да се измерят някои параметри на мистериозният обект.

Човечеството дълго време няма да има опция да пътува до далечна вселена, употребявайки актуалните средства, налични все още. Дори със скоростта на светлината полетът ще отнеме десетки милиони години. Въпреки това астрономите към този момент са се пробвали да пресъздават пътя от Земята до далечното ядро ​​на черната дупка, показвайки по пътя си всички галактики и съзвездия.

Пътуването приключва с неповторимо изображение на хоризонта и събитията в черната дупка и с последната фотография на магнитните линии на обекта, направена в поляризирана светлина. Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР