Учени от Южна Австралия потърсиха границата, след която кафето става

...
Учени от Южна Австралия потърсиха границата, след която кафето става
Коментари Харесай

Кафето става вредно за сърцето след шестата чаша

Учени от Южна Австралия потърсиха границата, след която кафето става нездравословно за сърцето. Те откриха, че това е шестата чаша.

Учените са се съсредоточили върху гена CYP1A2, отговарящ за обработката на кофеина. Те открили, че даже хората с този ген, който оказва помощ за по-бързия метаболизъм на кафето, имат проблеми след шестата чаша кафе, заяви в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.
Изкуството да бъдеш бариста или по какъв начин майсторски се подготвя кафе Световният бариста първенец Фабио Доти за първи път в България
Тъй като множеството хора не надвишават три или четири чаши на ден, резултатите от проучването няма да трансформират всекидневието ни.

Изключение са финландците, които постоянно пият по осем кафета дневно. Почти всички обаче сами лимитират потреблението си на ароматната напитка, колкото и да я обичат.
В Лондон откриха първото кафене, сервиращо " селфичино " Заведението издигна майсторството на барманите в изкуство, откакто те започнаха да сервират капучино с изображение на селфи на клиентите
Кардиолозите показват, че кафето усилва риска от инфаркт с 50%, откакто човек изпие два милиона чаши. Според Американската асоциация на кардиолозите кафето има плюсове и минуси. То оказва помощ за освобождението на мастни киселини от тлъстините, които могат да се употребяват за сила, и подтиква нервната система.

Заради диуретичното си деяние усилва жаждата, а киселинността му може да провокира рефлукс. Повечето хора обаче се усещат добре от него. Загрижените за сърцето си би трябвало да обръщат внимание на добавките, които поставят в кафето като захар, сметана и ароматизатори. Те съдържат доста калории, които не са потребни за сърцето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР