Учени от университета в Кеймбридж публикуваха научно изследване, в което

...
Учени от университета в Кеймбридж публикуваха научно изследване, в което
Коментари Харесай

Анонсираха нова технология за предотвратяване прегарянето на OLED екраните

Учени от университета в Кеймбридж разгласиха научно проучване, в което се разказва способ, който предотвратява прегарянето на OLED-панелите. Основната концепция се крие в новата технология за произвеждане на сините светодиоди.

Прегарянето се предизвиква от проявлението на едно и също статично изображение за нескончаем интервал от време. Това да вземем за пример може да е уиджет в ъгъла на екрана. Според учените казусът се крие най-вече в сините субпиксели, които понижават живота на OLED екраните.

Според откривателите „ пакетирането “ на тези матрични съставни елементи в специфична полимерна обвивка освен ще понижи вероятността от прегаряне на екрана, само че и ще направи индустриалния развой доста по-ефективен.

Струва си да се означи, че новата технология към момента е в стадий на разработка и е надалеч от внедряване в действителните устройства. За задачата производителите ще би трябвало напълно да преработят индустриалния развой. Не е известно и по кое време новият вид панели може да се появи на пазара и какъв брой ще коства.

Да напомним, че органичните светодиоди се състоят от тъничък въглероден полупроводников пласт, който излъчва светлина при подаване на електричество към електродите. Принципът е сходен на LCD, само че вместо „ n “ и „ p “ полупроводникови пластове се употребяват органични молекули, които генерират електрони. Новата технология на Кеймбридж може да промени метода на потребление на смарт телефоните.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР