Учени от Университета на Южна Флорида (САЩ) разкриха истинската причина,

...
Учени от Университета на Южна Флорида (САЩ) разкриха истинската причина,
Коментари Харесай

Защо жените имитират оргазъм

Учени от Университета на Южна Флорида (САЩ) разкриха същинската причина, заради която дамите се преструват, че са достигнали висшото наслаждение по време на секс и имитират оргазъм.
Отговорът им е, че по време на сексуален акт хетеросексуалните дами се преструват,

с цел да спестят неудобството на своя полов сътрудник

Специалистите провели серия от взаимосвързани изследвания, с цел да открият аргументите, заради които доста дами не споделят истината за задоволяването на половите си потребности.

Оказала се, че най-често дамите симулират оргазъм, в случай че не се сигурни в мъжествеността на колегата си. И се преструват, с цел да не наранят възприятията и гордостта му.
Тези които печелят повече от колегата си, са по-склонни да имитират оргазъм, установява друго изследване на същата тематика, представено от Psychology Todаy.

Изследователите считат, че констатациите хвърлят светлина върху това по какъв начин безпокойството на неуверения в себе си мъж въздейства на общуването и половото задоволство на дамата.
Водещият създател на проучването Джесика Джордан от Университета на Южна Флорида обясява, че постоянно се е интересувала от аргументите, заради които

дамите дават приоритет на това какво желае партньорът им и подценяват личните си полови потребности и задоволство.

„ Като млада получих доста информация – от другари, по-възрастни дами, от медиите за това по какъв начин да „ третирам “ мъжете. А препоръките, които най-често чувах,  бяха да дам всичко от себе си, с цел да защитя мъжествеността на колегата си ", спомня си тя.
Според Джордан дамите, които имат вяра, че техният полов сътрудник прави нещо, единствено с цел да покаже, че е „ същински мъж “, са по-склонни да подценяват личните си стремежи, с цел да не наранят възприятията на любовника си. А неналичието на искреност в леглото унищожи прочувствената връзка сред сътрудниците и може да направи взаимното им бъдеще неразбираемо, обобщава тя.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР