Учени от Националната лаборатория в Айдахо начело с Ерик Дюфек

...
Учени от Националната лаборатория в Айдахо начело с Ерик Дюфек
Коментари Харесай

Учени разработиха софтуер, който позволява зареждането на всякакви електромобили само за 10 минути

Учени от Националната лаборатория в Айдахо отпред с Ерик Дюфек съумя да създаде програмен продукт, който доста понижава времето за зареждане на електрически автомобили, без да вреди на здравето ѝ в дълготраен проект или най-малко по този начин описват неговите основатели. Учените не разкриват доста за плана, само че споделят, че той може да се приложи за всички съществуващи електрически модели на пазара.
`Учени

Използвайки този способ, зареждането на батерията от 0 до 90% ще лишава към 10 минути, споделят учените. Софтуерът е създаден благодарение на изкуствен интелект, който наблюдава хиляди цикли на зареждане. От лабораторията споделят, че това е „ усъвършенстване без никакви разноски “, което ще разреши потреблението на актуалните технологии и инфраструктури, с цел да позволи един от главните проблеми при колите на ток.
`Учени

Към момента най-технологичните модели употребяват 800-волотова архитектура, която при зарядни станции с мощ от 350кВ може да „ изпълни “ батерия от 70кВч за малко над 10 минути. Тези модели, обаче се броят на пръстите на едната ръка и са в най-високия клас електрически автомобили и надлежно на доста по-висока цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР