Учени от Лондонския университетски колеж и Лондонския имперски колеж заключиха,

...
Учени от Лондонския университетски колеж и Лондонския имперски колеж заключиха,
Коментари Харесай

Куркумата предотвратява загуба на зрението

Учени от Лондонския академични лицей и Лондонския имперски лицей заключиха, че съдържащият се в куркумата пигмент куркумин може ефикасно да се употребява за лекуване на глаукома в ранен етап, заяви Лента.

Те създали нов способ за снабдяване на куркумин, за който е открито, че пази ганглийните кафези от увреждания. За задачата били основани наночастици, които съдържат пигмент, обвързван с безвредни за индивида повърхностно-активно вещество и стабилизатор.

Това разрешава куркумин да се употребява в състава на капки за очи, а не в перорални таблетки, които би трябвало да се одобряват в огромни количества поради слабата разтворимост на пигмента и могат да провокират стомашно-чревни проблеми.

Констатирано бе, че новият способ за снабдяване усилва 400 хиляди пъти разтворимостта на куркумина, като самият пигмент се концентрира в очните тъкани, а не се популяризира в целия организъм чрез кръвообращението. Прилагането на капки за очи в разстояние на 3 седмици у плъхове провокирало закъснение на дегенерацията на зрителния нерв. Освен това не били регистрирани никакви нежелателни странични резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР