Учени от Института по автоматизация и електрометрия към Сибирския филиал

...
Учени от Института по автоматизация и електрометрия към Сибирския филиал
Коментари Харесай

Ето как работи

Учени от Института по автоматизация и електрометрия към Сибирския филиал на Руската академия на науките взаимно с иновационна компания от Новосибирск създадоха стилен газоанализатор, който открива съществуването на ковид у хората по дъха им, оповестява Сибирският филиал на Руската академия на науките „ Наука в Сибир “, съобщи БГЕНС.

" Газоанализаторите Healthmonitor могат да откриват по дъха болести на дихателната система, някои болести на стомашно-чревния тракт, да диагностицират диабет и COVID-19. В случая с ковид точността на разбора е 90-95% и варира според от варианта. Необходимо е единствено да дишате в тръба. Резултатът се получава съвсем незабавно ", се споделя в отчета.

От института обясниха, че новаторският газоанализатор работи въз основата на метода на оптичната емисионна спектрометрия, за който е създадена специфична невронна мрежа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Тайландски откриватели създават мобилен детектор за кор...

" Ние не използваме типичен спектрален разбор за непосредствено систематизиране на спектрите, защото биомаркерите на COVID-19 към момента не са изцяло проучени. До момента са разпознати общо повече от пет, като зависимостта е нелинейна. Затова единствено невронната мрежа може да сложи най-точната диагноза ", споделя Александър Кугаевских, откривател в Сибирския филиал на Руската академия на науките.

Тази инсталация към този момент е конфигурирана на летища и в някои търговски центрове в границите на тестване, а в края на януари 2022 година няколко газоанализатора ще бъдат пуснати в употреба в някои московски клиники за приемане на медицински документ.

" Основното предизвикателство е да се събере огромен благонадежден набор от диагнози. Всички изследвания за диагностика на издишването се основават на проби от 20-25 души. От друга страна, нашата работа по диагностицирането на COVID-19 се основава на повече от 300 доказани диагнози ", споделя Кугаевских.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР