Учени от Австралийския национален университет публикуваха най-лошия сценарий за разпространение

...
Учени от Австралийския национален университет публикуваха най-лошия сценарий за разпространение
Коментари Харесай

Какво най-лошо може да причини коронавирусът?

Учени от Австралийския народен университет разгласиха най-лошия сюжет за разпространяване на ковид и показаха вероятните последствия от епидемията. Проучването е налично на уеб страницата на просветителната институция.

Според специалисти, при пагубно развиване на събитията, броят на смъртните случаи вследствие на пневмонията Ковид-19, породена от вируса SARS-CoV-2, ще бъде 68 милиона души в границите на година след експлоадирането. В същото време над 12 милиона души ще станат жертви на ковид в Китай, Съединени американски щати и Русия ще изгубят по един милион жители всеки, в европейските страни броят на жертвите ще бъде стотици хиляди. В резултат на пандемията международната стопанска система ще се свие с 9,2 трилиона $, а редица страни ще бъдат изправени пред доста сериозна криза, заключават откривателите.

С най-благоприятната прогноза, когато смъртността от ковид е на равнището от 2 %, в света ще умрат 15 милиона души, пресметнаха учените. Най-големите човешки жертви ще бъдат понесени от Индия и Китай - по един милион души всеки, в огромните европейски страни ще загинат 60-70 хиляди жители. В този случай световният Брутният вътрешен продукт ще намалее с 2,3 трилиона $, тежък удар ще пристигна от стопанските системи на Австралия и Германия, които ще преминат в сложна фаза на рецесията.

Оценка на смъртността при сдържан сюжет демонстрира, че 38 милиона души ще умрат от ковид, а стопанската система ще претърпи вреди от 5,3 трилиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР