Рая Назарян е новият председател на 50-ото Народно събрание, предаде

...
Рая Назарян е новият председател на 50-ото Народно събрание, предаде
Коментари Харесай

Варненката Рая Назарян е новият председател на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян е новият ръководител на 50-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на " Фокус " . Подкрепиха я общо 131 народни представители.

" Против " гласувата 66 депутата, " въздържал се " - 39. 

До избора на Назарян се стигна, откакто по-рано Тошко Йорданов излезе на парламентарната естрада и разгласи, че от Има Такъв Народ ще поддържат всички кандидатури за ръководител на Народно събрание. По този метод нужните гласове за младата юристка бяха задоволително и тя бе определена. 

Припомняме, че кандидатурите бяха четири - Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от " Възраждане ", Силви Кирилов от " ИТН " и Виктория Василева от " Величие ".

Коя е Рая Назарян?

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 година във Варна. Неомъжена с едно дете. От 2013 година е член на Софийската адвокатска гилдия. Работи в региона на облигационното, вещното, застрахователното, фамилното и наследствено право. Тя е експерт по извънсъдебно споразумяване на търговски и застрахователни разногласия. Назарян е народен представител от листата на ГЕРБ-СДС от 24 МИР – София в 48-ото Народно заседание, заместник-председател на Парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, член на Парламентарната комисия по правни въпроси. Избрана е за депутат от същата листа на ГЕРБ-СДС и в 49-ото Народно заседание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР