Учени, изследващи влиянието на Слънцето върху сегашните промени в климата,

...
Учени, изследващи влиянието на Слънцето върху сегашните промени в климата,
Коментари Харесай

Слънцето няма вина за глобалното затопляне

Учени, изследващи въздействието на Слънцето върху сегашните промени в климата, откриха, че яркостта на звездата ни не се е увеличавала от 40 години, заяви в. Daily Mail.

Яркостта на Слънцето през този интервал даже малко е спаднала. Това значи, че то няма никаква роля за настоящето стопляне, обявиха учени от института "Макс Планк ".

Макар и Слънцето да може да въздейства върху климата на Земята, единствено някои дължини на вълните на радиацията доближават до повърхността на планетата ни по този начин, че да могат да я затоплят. Преди всичко това е забележимата светлина.

Освен това Слънцето излъчва поток от заредени с електричество частици. Когато магнитната му интензивност е висока, радиацията е по-силна. Проследявайки тези съмнения, учените са определили до каква степен слънчевата интензивност въздейства върху климата на земята.

За проучването си немските учени са употребявали данни от наблюдения на слънчевите петна, както и за равнищата на въглерод-14 в пръстените на дърветата. Анализът им откри, че от няколко десетилетия покачването на температурата не може да бъде възпроизведено в моделите единствено с въздействието на Слънцето и други естествени източници, като вулканични изригвания.

"Само когато се вземат поради антропогенни, т.е. дължащи се на индивида фактори, се получава сходство с наблюденията и измерваните данни ", споделиха учените.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР