Участващата във властта партия ВМРО обяви, че иска наказателна отговорност

...
Участващата във властта партия ВМРО обяви, че иска наказателна отговорност
Коментари Харесай

ВМРО съзря престъпление в книга за сексуално образование

Участващата във властта партия Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че желае наказателна отговорност за основателите на книгата за полово обучение " В като вагина ", която е финансирана от Българския фонд за дамите и Българския хелзинкски комитет.

Книгата от над 250 страници е предопределена за млади девойки и показва просветителна информация за женското тяло, менструацията, секса, както и здравето. Тя не е част от образователната стратегия и в този смисъл не е наложително четиво.

Според Вътрешна македонска революционна организация обаче " това писание съдържа текстове и картини, които съставляват квалифицирани сформира от Наказателния кодекс ", както и " тийнейджърският вид на Истанбулската спогодба, само че в доста по-скандална опаковка ". " Настояваме и за наказателна отговорност на създателите, илюстраторите и всички, които имат пръст в реализирането на този неприемлив, перверзен и абсурден план ", споделят от партията и даже упорстват основният прокурор Иван Гешев, както и министерствата на образованието и на опазването на здравето да " подхващат нужните ограничения за неотложно прекъсване на разпространяването на " В като вагина ".

В книгата се показва, че половата еднаквост може да бъде друга от биологичния пол – мъж или жена.

" Не всеки с матка и менструация е жена. Това могат да бъдат трансмъже и интерсекс хора или хора, които употребяват различен термин, с цел да се дефинират ", написа в книгата, като задачата е децата да бъдат готови за това, че има хора с различа полова ориентировка от обичайна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР