Участвам в обществено-политическия живот от 2006 г. в гражданска квота

...
Участвам в обществено-политическия живот от 2006 г. в гражданска квота
Коментари Харесай

Росица, която смени Слави с Борисов: Не мога да кажа, че у мен има любов към ГЕРБ

Участвам в обществено-политическия живот от 2006 година в гражданска квота на Национална движение „Симеон Втори" и на ГЕРБ. В този интервал съм била несклоняем критик и на двете обединения, тъй като считам, че дейностите на политическите партии имат значение за живота на хората. Ако съм била основател на плана на Слави Трифонов и съм взела участие в него, съм желала светът да стане малко по-добър, по-хуманен и хората да живеят по-добре. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ лидерът на листата на обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Видин Росица Кирова. Припомняме, че тя беше отстранена от партията на Слави Трифонов " ИТН " като координатор за Видин. Това се случи, откакто Кирова се вози в джипа на Бойко Борисов, а по-късно пи кафе с премиера, който инспектира ремонта на пътя Видин - Ботевград.

Аз имам щастието да съм удовлетворена от живота си, да пребивавам добре и да не се занимавам с политика. Много хора ме питат за какво ми би трябвало да се занимавам с политика, питал ме е и Слави Трифонов. Трябва ми, за щото не мога да пребивавам добре, когато хората не живеят добре, съобщи Кирова.

Онова, което ме е вкарало в политиката, е концепцията за мажоритарност – почтеният и просветен човек да има значение. Който работи за района и за хората си, който реализира резултати, самичък може да направи своята преценка с кой политически план може да работи и с кой не. Решението да напусна партията на Слави Трифонов не беше мое, а негово и на редколегията, там всичко върви по сюжет. Смятах, че там ще срещна интелигентни хора. Никога обаче концепцията не е била да нямат лично мнение, да зачеркнат историята си, да има възбрана да влизат в диспути, да съберем хора и да им спуснем от горната страна политиките си. Не мога да се подичня на сходно нещо. Когато се оказва, че това е основополагащото там, обикновено е пътищата ни да се разминат. Все отново животът ми не стартира и не свършва със Слави Трифонов и с " ИТН ", акцентира Росица Кирова.

Строителството на пътя Видин - Ботевград е реалност в резултат на нашите претенции. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято стратегия е залегнал този план, както и тунелът под Петрохан. Когато след 3 година този път ще даде опция районът да се развие стопански, а ще докара и до понижаване. Това е избавление за хората от Северозапада. Няма метод нещата да се трансформират с изключение на посредством присъединяване в политиката. Аз съм избрала този метод и благодаря на Борисов, че ми даде тази опция, уточни лидерът на листата на обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Видин.

Не мога да кажа, че у мен има обич към ГЕРБ само че сега концепциите, които оферират на политическата сцена, са няколко равнища, а новият политическият план, на който бях упълномощила очакванията си, не предлага нищо. Силно ме тормози техният метод да вършат копи-пейст на хрумвания и да ги сглобяват като в час по трудово образование. Останалите хора са вцепенени от желанието в действителност да имат смяна и от тази авторитарност. Ние бягаме от авторитарност, а се оказват, че нещата там са тъкмо такива, сподели още Росица Кирова.

По думите ѝ тя е имала диалози и с Мая Манолова. " Политическите играчи се нуждаят от фигури, които са потвърдили, че се употребяват с публично доверие ", уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР