Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност имаме консенсус по

...
Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност имаме консенсус по
Коментари Харесай

Атанасова разкри какво се е случило на КСНС

Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност имаме консенсус по всички въпроси. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ след края на съвещанието на тема евроинтеграцията на Западните Балкани. 

Тя отхвърли да разяснява какво се е случило на КСНС, като уточни, че са обсъждали отчети на Министерство на външните работи, позиции и са препотвърдили позициите, които към този момент България е отстоявала.

„ На първо място би трябвало да кажем, че пазиме освен националния си интерес, пазиме интереса и на хората, които имат българско съзнание и които живеят в Северна Македония. Ясно е написано в нашето мнение предложение, че договарянията ще продължат не времево, а когато има изпълнени условия, които са сложени. Позицията ни е единна и тя е доказана от позицията, която е взета през 2017 година, надлежно 2019 година от предишно държавно управление и предишно Народно заседание, т.е. има последователност “, съобщи Атанасова.

Тя добави, че за всеки общественик няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, която е изразявал обратно във времето.

„ В този смисъл се веселя, че останалите сътрудници, членове на Консултативния съвет за национална сигурност, оцениха приноса и на 44-тото Народно събрание, приноса на правителството  на „ Борисов 3 ” във връзка с асоциирането на Република Северна Македония, както и всички стъпки, които са извървени, с цел да се стигне до сегашния миг “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР