Участниците и длъжностните лица на олимпийските игри ще бъдат държани

...
Участниците и длъжностните лица на олимпийските игри ще бъдат държани
Коментари Харесай

Токио вкарва олимпийците в луксозен затвор

Участниците и длъжностните лица на олимпийските игри ще бъдат държани в прецизна изолираност, наподобяваща на престой в първокласен затвор. Мерките са драконовски и са записани в коронавирус протоколите, които всеки народен олимпийски комитет би трябвало да раздаде на своите спортисти за запознаване и автограф. А всяко нарушаване на разпоредбите ще води до изпъждане от олимпийското село и премахване от игрите. 

Състезателите, треньорите и членовете на делегациите ще бъдат подлагани всекидневно на PCR проби. Същевременно до 16:00 ч. предния ден ковид офицерът на всеки народен олимпийски комитет (такъв би трябвало да има задължително) ще декларира документално проект за напредването на спортистите и хората от делегацията за идващия ден. Това предписание важи и за публицистите, и за VIP гостите на игрите.

Освен това всички участници ще са задължени да качени на мобилните си телефони две приложения, които да попълнят всяка заран, а данните ще се съхраняват в координационния антиковид център. И също по този начин би трябвало да задействат GPS устройствата на телефоните си, с цел да бъде следено местоположението им когато и да е.

Носенето на маски отвън стаите в олимпийското село също е наложително. Освен това всички, които са настанени в селото, нямат право да приказват по време на храненето в заведенията за хранене, което ще бъде следено прецизно от доброволци, разположени към масите. Презумпцията е, че при диалози може да има предаване на болестта, в случай че има някой възпален човек.

Мерките се разгръщат до такава степен, че членовете на делегациите нямат право да излизат от олимпийското село без позволение, нито да  контактуват с локални хора по какъвто и да е мотив. Нещо повече - през първите 2 седмици от престоя си спортисти, публицисти и ВИП посетители нямат право да употребяват обществен превоз, а също по този начин да посещават магазини, музеи, публични и частни здания и така нататък

Оргкомитетът освен това разисква още една мярка: жителите на Токио да бъдат окуражени да снимат упълномощени посетители, които са извън олимпийските обекти, и да качват фотосите в особено приложение, с цел да може своевремонно управляващите да глобяват нарушителите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР