Убийството на Мартин Божанов-,,Нотариуса“ свали завесата, прикриваща действал с години

...
Убийството на Мартин Божанов-,,Нотариуса“ свали завесата, прикриваща действал с години
Коментари Харесай

Прокурор: Категорично не приемаме упреците, че е имало избирателно разследване по различни дела

Убийството на Мартин Божанов-,,Нотариуса “ смъкна завесата, прикриваща работил с години подмолен механизъм за въздействие върху политическите и правосъдната власт. Организираната корупция заплашва правовия ред и публичната сигурност. Справянето с нея не е отговорност или в контрола единствено на една власт или институция, а изисква взаимни старания. Това се споделя в декларация на Асоциацията на прокурорите в България.

Според зам.-председателят на Асоциацията и прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил Ивайло Илиев, прокурорите изрично не одобряват упреците, че е имало изборно следствие по разнообразни каузи.

„ Ние, прокурорите, сме най-заинтересовани в случай че някой е направил нещо неправилно, носейки прокурорската роба, да понесе своята отговорност. Това обаче би трябвало да се случи в един развой пред съда и от съда, а не в медиите “, безапелационен беше Илиев.
По този метод се нанасят вреди освен върху институцията прокуратура, само че и върху държавността като цяло. Колегите са извънредно обезпокоени и демотивирани, а съвсем всички от тях, уверен съм, реализират своите отговорности напълно съзнателно, а в този момент са упреквани за всяко нещо, което се случва в страната.
„ Тук обаче има и нещо още по-страшно, а то е, че се чуват юристи от ефира, които приканват жителите да не се явяват пред прокуратурата. Това не е в интерес на никого, тъй като нарушаването на доверието в държавните институции е нарушение на държавността “, означи още прокурор Ивайло Илиев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР