Убийството на 60-годишен мъж потресе врачанското село Костелево. Случаят е

...
Убийството на 60-годишен мъж потресе врачанското село Костелево. Случаят е
Коментари Харесай

Задържаните баща и син за убийството на мъжа в Костелево му били хазяи

Убийството на 60-годишен мъж потресе врачанското село Костелево. Случаят е отпреди няколко дни. Задържани са двама – татко и наследник, а версиите са няколко. Дни след убийството по нищо не проличава, че в къщата има място на престъпление, оповестява бТВ.

„ Беше нещо смут тука три дни, идваха дознатели, полиция, престъпни “, споделя съседката Цеца Иванова.

Съседите нито са чули, нито видели нещо. Не им направило усещане даже, че 60-годишният им комшия не излиза от у дома. Но на кмета Любомир Кръстев направило.

„ Той всеки ден беше тука пред очите ми, на центъра, и няколко дни го нямаше, тъй като не беше добре индивидът, мъчно се придвижваше и крещя, чакай да го посетя, да видя “, споделя кметът.

По тялото нямало забележими следи от принуждение. Затова в началото полицията не прави оглед. Но след това тялото е конфискувано за аутопсия и се открива ликвидиране. Според прокуратурата е съзнателно,

„ Дори аз не съм предполагал, че ще бъде погубен, той нямаше спорове с безусловно никой, не се закачаше с никой, неприятна дума не е споделил “, споделя Кръстев.

Основният минус на убития бил, че пиел. Появил се в селото внезапно преди към шест години. От София. И заживял във въпросния парцел по неразбираеми аргументи. Не се знаело и дали заплаща наем. На локалните обаче направило усещане, че три пъти в месеца получавал една и съща сума по пощата.

„ Той си е продал жилището по някакви условия такива и му пращаха по 100 лв. на 10 дни и трябваше да живее тука на първия етаж, му бяха опразнили една стая, една баня и тоалетна от парцела на хазяите, а те са съседи с индивида, който е купил жилището. Понеже е апартамент в София, допускам, че не е дребна сумата “, споделя кметът Любомир Кръстев.

От прокуратурата отхвърлят да назоват претекстовете за убийството. Дали е битов скандал сред хазяите – татко и наследник, с техния наемател при пиянска кавга.

„ Може би за сметки за ток, щото му бяха отрязали тока, водата “, разяснява приятелят на жертвата Любчо Костадинов.

Или пък има сговор с трето лице за отнемане жилището на жертвата.

Бащата и синът са арестувани до 72 часа като обвинени. По-младият е направил цялостни признания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР