Убийство, спонтанен аборт или нещастен случай? 23-годишна жена в Ел

...
Убийство, спонтанен аборт или нещастен случай? 23-годишна жена в Ел
Коментари Харесай

Ел Салвадор: 50 години затвор за спонтанен аборт?


Убийство, импровизиран аборт или трагичен случай? 23-годишна жена в Ел Салвадор е наказана на 50 години затвор, откакто бебето ѝ умира при раждането. Срещу други пет тече следствие.

Жена беше наказана на 50 години затвор в Ел Салвадор за гибелта на новородените си бебета. Организацията “Acdatee ”, която се бори за правото на аборт, съобщи, че за първи път в историята на централноамериканската страна жена е наказана на оптималното наказване за " ликвидиране при утежняващи условия " следователно.
Редакцията предлага
Бебето е било с прорезни рани ?

23-годишната жена, която живее в неприятни условия в селско семейство, ражда детето си през юни 2020 година ненадейно в тоалетната. " Усетих, че нещо излиза от мен, беше мрачно и не виждах какво е ", споделя тя по-късно пред “Acdatee ”. Младата жена изпаднала в суматоха и се наложило да бъде откарана в болница, където ѝ прелели три пъти кръв. Според прокуратурата новороденото умира няколко часа след раждането, а бременността на дамата е траяла сред 37 и 40 седмици.

Адвокатите на дамата настояват, че тя е претърпяла импровизиран аборт. Според салвадорските управляващи обаче тя е умъртвила бебето си, като го е пробола шест пъти във врата. Според “Acdatee ” съдът е обосновал присъдата с това, че " майките би трябвало да пазят децата си при всевъзможни условия, а вие не сте създали това. " От правозащитната организация оповестиха, че ще апелират присъдата.

Други пет дами също са упрекнати

За аборт дамата може да бъде осъдена с до осем години затвор. Въпреки това съдът неведнъж слага на дами, упрекнати в аборт или раждане на мъртво дете заради акцидент, присъда за " ликвидиране при утежняващи виновността условия ". За такова закононарушение се планува оптималната присъда от 50 години.

Според правозащитната организация “Acdatee ” в Салвадор са повдигнати обвинявания на още пет дами за сходни случаи.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
Абортите поляризират хърватите
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР