Убитият в София бивш полицай Любомир Иванов се е борил

...
Убитият в София бивш полицай Любомир Иванов се е борил
Коментари Харесай

Показен разстрел! Свидетели с шокиращи разкрития: Иванов се борил с убиеца, пистолетът засякъл

Убитият в София някогашен служител на реда Любомир Иванов се е борил с убиеца, преди той да успее да го простреля на три места, научи „ Телеграф “ от очевидци. Стрелецът е пристигнал с колело пред входа на кооперацията на улица „ Банат “ 34 в столичния квартал „ Хладилника “. Тръгнал да натиска спусъка на револвера, само че оръжието засякло, това дало опция на Иванов да му се нахвърли. При битката обаче нападателят, който бил доста по-млад от 50-годишното бивше ченге, съумял да надвие и да гръмне на три места Иванов – в главата, гърдите и крайници.

Вчера сутрина стана показното нападение против Иванов край Южния парк.

Брада
Комшии описаха, че всичко е станало доста небрежно, малко преди 9,30 часа сутринта в петък. Съседите са и първите, които са подали сигнал на 112 за стрелбата. При идването на колата за спешна помощ Иванов към момента бил жив, само че умрял на път за ВМА от огромна кръвозагуба. Очевидците на убийството му разказват колоездача като атлетичен мъж с тъмни облекла, черна шапка или каска, тъмни очила и раница на гърба. Бил с дълга брада, за която се позволява, че е допустимо и да е изкуствена. Около 13,30 часа в петък криминалистите откриха раницата на убиеца, която бе захвърлена в един от контейнерите за боклук на входа на Южния парк на улица „ Козяк “ 27-29, което е единствено на двайсетина метра от мястото на престъплението. По непотвърдена информация в раницата е открит и револверът на килъра.

Близък
През целия ден през вчерашния ден служители на реда правеха оглед във входа и в жилището на Иванов, който е с номер 9 на третия етаж на кооперацията – една от новите в квартала, строена преди 2000 година Оттогава и Иванов живее в нея, прочут е на съседите си. Всички го свързват с Министерство на вътрешните работи и работата му в полицията, малко на брой разясняват обвиняванията, че е бил непосредствен до престъпния контингент, както и последния случай от 2018 година, когато бе махленски за произвеждане и контрабанда на незаконни цигари дружно с Евлоги Станоев-Голямата Бирма и сина му Георги Станоев-Малката Бирма. Всичките бяха оповестени за търсене с червен бюлетин на Интерпол. Към момента Иванов има и запор от антикорупционната комисия КПКОНПИ за 630 000 лв., сподели инспекцията на „ Телеграф “. Снет е обаче за търсене от Интерпол, и то още преди две години, когато обвиняванията против него не се удостоверяват.
Към момента за Иванов е известно, че се занимава с бизнес – притежател е на три търговски сдружения, две от които свързани с рекламния пазар, а третото със строителство. Последното придвижване на документи е за разрастващата активност компания „Елико-експорт 2014“, на която той е притежател и шеф.

Нелегално
По неофициална информация обаче има и незаконна активност, обвързвана с кредитни карти, търговия с акцизни артикули и опиати. От Министерство на вътрешните работи към момента са спестовни откъм версии за евентуалните аргументи за поръчката, довела до ликвидирането на Иванов.

Според съседи Иванов се е появил доскоро повече от година в жилището си, а преди този момент не го били виждали от към две години. Те го регистрират на обстоятелството, че се разделил с предходната си жена. „ Много добър човек, всеки ден се виждахме, има две дребни кучета и ги разхождаше в парка. Никога не съм виждала тук да идват хора, които да го търсят. Доколкото зная, работеше в полицията “, описа съседка. Друга жена добави, че Иванов преди време имал връзка с по-млада от него, която също работела в системата на Министерство на вътрешните работи, само че напоследък живеел самичък. Идвала само домашна помощница, която се грижела за поддръжката на жилището.

Иванов е някогашен служител на реда, бил е шеф на Второ районно ръководство. През 2008 година е отхвърлен от Министерство на вътрешните работи поради теч на информация. Обвинен е, че е предизвестил някогашния зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов-Рилския, че ще го арестуват. През 2014 година обаче е оправдан и възобновен на работа в Министерство на вътрешните работи. Назначен е в Девето районно ръководство, а по-късно е изместен в Софийска област. През 2016 година е уволнен дисциплинарно, тъй като редовно не ходел на работа и не изпълнявал поставените му оперативни задания. Веднага след убийството на Любомир Иванов в петък Министерство на вътрешните работи разгласи код „Тайфун “ в цялата страна и изкара всички служители на реда на улицата. Органите на реда правят масирани инспекции и респектират кримиконтингента.
От ведомството до публицистичното привършване на броя не излязоха с публично изказване за показното ликвидиране.

Отговарял за трафика на незаконни цигари
Според следствието на прокуратурата през 2018 година Любомир Иванов е отговарял за съхранението и превоза на тютюна и готовата продукция от четирите незаконни заводи в Горна Оряховица, Тутракан, Дупница и село Калугерово. Според обвиняването някогашният служител на реда е ръководел и една от фабриките. В тях са работели най-вече наемни служащи от Украйна и Молдова. Продукцията е била карана с тирове към хранилища, ситуирани в покрайнините на Свиленград. Там незаконната стока е била претоварвана и поемала към разнообразни дестинации. Срещу Иванов бяха повдигнати две обвинявания – „участие в незаконна група“ и „посредничество на други лица да държат акцизните артикули без бандерол“. Близки до следствието настояват, че Иванов влиза в схемата през 2016 година, откакто напуща дефинитивно системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР