Uber и Volvo подписаха споразумение, според което Uber закупува 24

...
Uber и Volvo подписаха споразумение, според което Uber закупува 24
Коментари Харесай

Uber поръча на Volvo 24 000 безпилотни кросоувъри XC90 за $1,4 милиарда

Uber и Volvo подписаха съглашение, съгласно което Uber закупува 24 000 безпилотни кросоувъри Volvo XC90 за интервала от 2019 до 2021 година. Общата сума на договорката е $1,4 милиарда, а Uber ще употребява тези роботизирани коли за основаване на таксиметрова услуга от ново потомство, в която лидерът няма да бъде човек, а компютърен изкуствен интелект.
Uber към този момент тества самостоятелните кросоувъри Volvo XC90 в Аризона, Сан Франциско и Питсбърг. Засега Uber единствено закупува коли от Volvo , след което им слага хардуер и програмен продукт за ИИ автопилота.



След сключването на договорката, Volvo напълно поема производството на коли и ще конфигурира на тях в фабричен условия всички нужни датчици и скенери. След приемането на колите, Uber ще конфигурира профилирания програмен продукт, който е част от фирмената технология за самостоятелно ръководство. Специалистите на двете компании взаимно тестват робомобилите и усъвършенстват технологиите.



В такситата на Uber от 2019-2021 година ще бъдат сложени аварийни системи за ръководство и прекъсване, с които е допустимо отдалеченото ръководство на попаднали в тежки условия робомобили.

Uber си оставя правото да подмени модела по време на доставките – да вземем за пример, да размени XC90 с XC60 и да поръчва и други коли от други производители, които да трансформира в самостоятелни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР