Убедени сме, че здравият разум ще надделее и новото служебно

...
Убедени сме, че здравият разум ще надделее и новото служебно
Коментари Харесай

Артекс: Ако има незаконни пречки да построим Златен век, ще се обърнем към съда в Страсбург

" Убедени сме, че здравият разсъдък ще надделее и новото служебно държавно управление и служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова няма да позволен още веднъж да бъдат подхванати незаконосъобразни дейности от страна на администрацията. Това би било демонстрация на административен произвол и цялостно неуважение на правилата на правовата страна ". Това е една от основните опорни точки на строителната компания " Артекс " по отношение на проблема " ".
Все още непостроеният небостъргач се оказа взривната капсула на абсурда " Апартаментгейт ". Коментар по есенцията на случая " Златен век "!
 Демократична България видя скандални законови промени в интерес на продължаващо бетониране и то под индулгенция Демократична България видя скандални законови промени в интерес на продължаващо бетониране и то под индулгенция
На 27.01.2021 година Народното събрание одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗУТ), с който на практ...
" В случай че по отношение на сдружението още веднъж бъдат подхванати незаконосъобразни и безотговорни дейности, " Артекс " няма да се поколебае да заведе иск против страната в Страсбург за вреди в големи размери, които най-после, за жалост, ще останат за сметка на българските данъкоплатци. Ние ще построим постройката " Златен век ", тъй като е законна, тъй като имаме вяра в силата на съзиданието. Със своя Музей на българската нематериалност и просвета, и увенчана с храм на върха, постройката ще остане за поколенията знак на Златния век на актуалната българска архитектура ", прибавят от " Артекс ".
Строителната компания припомня, че съдът е решил в нейна изгода и, и - само че това беше предстоящо и от, че поради наличието на заповедта за прекъсване на градежа и това на жалбите пред съда, съдът в действителност ще отсъди в интерес на " Артекс " и това ще е по закон!
" В последните дни в обществените мрежи бяха оповестени изказвания на политически лица, с които се навеждат погрешни изказвания за валидността на строителното позволение на постройка " Златен век ", още веднъж се прави опит за уронване престижа на компанията " Артекс ", посредством манипулиране на публичното мнение. С решение от 14 май 2021 година Върховният административен съд дефинитивно анулира Заповедта на ДНСК, с която градежът на постройката беше спрян повече от две години. След като делото мина на разглеждане през четири правосъдни състава и по него бяха назначени три сложни механически експертизи, с безспорна решителност беше открито, че постройката дава отговор на всички нормативни и механически условия. И двата състава на Административен съд София град в претекстовете си постановиха, че разрешението за градеж на постройката " Златен век “ ще има деяние най-рано до 19 ноември 2022 година Така българският съд постави точка на разногласието и поправи позволената тежка неправда във връзка с една напълно българска компания ", показва " Артекс ".
От строителната компания обаче не прецизират, че Върховният административен съд в решението си в действителност показва, че първата инстанция не е трябвало да разсъждава и надлежно пояснява дали разрешителното за градеж е още годно или не!
 Манолова желае прекъсване на Златен век и промяна на шефа на ДНСК Манолова желае прекъсване на " Златен век " и промяна на шефа на ДНСК
Служебният районен министър да смени шефа на ДНСК Иван Несторов, да постанови инспекция на градежа " Златен век " и да издаде решение з...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР