У нас продължава да се внася земеделска продукция от Украйна,

...
У нас продължава да се внася земеделска продукция от Украйна,
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите вият от ужас! Министър Гечев каза жестоката истина за вноса от Украйна

У нас продължава да се внася земеделска продукция от Украйна, а това нанася удар на локалните производители, стана ясно от изявление на служебния аграрни министър Явор Гечев за Нова телевизия.
Кризите не престават, те не са овладени. „ При пшеницата и при зърнените култури съгласно мен ще не престават освен този сезон ”, добави той.
По думите на отрасловия министър Европейският съюз не е задоволително акуратен и бърз във вземането на решения. Според Гечев прекъсването на вноса от Украйна е била краткотрайна мярка, само че би трябвало да продължи, макар че не се чака тя да повлияе както браншът би желал.
Той разгласи, че огромна част от родната продукция е била продадена, само че към момента има и такава по складовете. Производители изчакват с вяра изкупните цени да се вдигнат. Гечев прикани Европейска комисия да направи гаранционни фондове, с цел да могат да се изнасят количества и да се търсят нови пазари. Аграрният министър назова средствата от Европа незадоволителни и изясни, че все пак те всеки миг ще стигнат до производителите.
Що се отнася до спекулата при питателните артикули у нас Явор Гечев съобщи, че уеб сайтът, на който веригите би трябвало да разгласяват цени на съществени храни, дава отражение, само че акцентира, че има спад в цената на слънчогледа, а при олиото не се следи поевтиняване.
По думите на министъра наследникът му Кирил Вътев, който Гечев познава, е героичен човек. Служебният министър се закани да има последователност и да помогне на бъдещия си сътрудник. „ Няма да му е елементарно. Ще откри една добре работеща система, положително завещание ”, увери Явор Гечев. Той прикани наследника си да внимава с приятелите и да слуша себе си, а не препоръки.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР