У нас обстановката се нормализира, в по-голямата част на страната

...
У нас обстановката се нормализира, в по-голямата част на страната
Коментари Харесай

Синоптик: Динамичен февруари - очакват ни валежи от сняг и температури до 20 градуса

У нас ситуацията се възстановява, в по-голямата част на страната температурите са позитивни. През деня още веднъж ще вали. На Рожен снежната завивка е 188 см. Това сподели дежурният синоптик Красимир Стоев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Снеготопене ще има в идващите дни, ще има транспорт на топли въздушни маси. Още през почивните дни обаче бързо ще се заоблачи. Другата седмица се чакат нови превалявания от вторник, ще има и мъгли. По-значителни ще бъдат преваляванията още веднъж в Рило-Родопския масив, сподели още той.

Сибирският антициклон нормално стартира по-рано, през февруари ще има транспорт на студени въздушни маси над Европа. Динамиката на атмосферните процеси ще се резервира. След 10 февруари се чака намаляване на температурите. Най-ниските температури за месеца ще са до минус 13 градуса, а най-високите - до 19 градуса, добави Стоев.

Динамичен месец, с чести промени на времето, втората половина на месеца ще има и превалявания от сняг. При всички положения ще има зимна конюнктура през месеца, предвижда синоптикът.

 
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР