След bTV и Нова телевизия се включи в кампанията за

...
След bTV и Нова телевизия се включи в кампанията за
Коментари Харесай

Хитър ход на Нова тв: Оставиха политиците да се карат, Виктор и Мира само гледаха сеир

След bTV и Нова телевизия се включи в акцията за европейските и национални избори с спор сред главните политически сили. Първият вербален конфликт в утринния блок беше сред Цончо Ганев от „ Възраждане ”, Мартин Димитров от ПП-ДБ, Даниел Митов от ГЕРБ-СДС и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Както и в дебата по конкурентната частна телевизия, по този начин и тук нямаше представител на Движение за права и свободи, само че в Нова не се появи и никой от Има Такъв Народ.

Водещите Виктор Николаев и Мира Иванова обявиха още първоначално, че регламентът на дебата е фиктивен по този начин, че да се даде опция на претендентите да си задават въпроси. Те не скриха, че той позволява и провокации сред представителите на главните партии и обединения.

Въпросният правилник на процедура остави Николаев и Иванова без интензивно присъединяване. Те не задаваха въпроси, а се концентрираха единствено върху това да наблюдават някой да не надвиши времето за въпроси и отговори.

Принципът „ Всеки против всеки ”, на който беше построен дебата, на процедура не го направи по-интересен, защото участниците се впуснаха в нападки и обвинявания, които са се чували доста пъти и до момента. Той обаче беше извънредно елементарен за водещите.

Те трябваше единствено да предупредят, че ще заглушават микрофона на всеки, който надвиши времето за изява.

Макар дебатът по този метод да беше лишен от всевъзможен детайл на публицистика, той мина доста по-спокойно от този в bTV. От друга страна, Нова телевизия си икономисаха авансово рецензиите, че са дали превес на една или друга политическа мощ или претендент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР