Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на

...
Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на
Коментари Харесай

Стачна готовност на железничарите

Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на управлението на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “.

В противоположен случай профсъюзът заплаши със протестни дейности.

Само в национална компания " Железопътна инфраструктура " работещите са 10 300. В мраз и зной те поддържат железопътните линии, с цел да пътуваме безвредно с трен.

Средната възраст на чиновниците е над 50. Сред тях към 500 души са пенсионери, тъй като няма кой да работи. Свободните места към този момент са над 1300, сигнализира синдикалистът Петър Бунев.

„ След 3-4 години ще стигнем до това положение, до което стигнаха лечебните заведения. Сега и да търсят сестри, просто няма да има кой да работи “, разяснява Бунев.

Причините са високите условия, ниското възнаграждение, изключителният труд и тежките условия за работа. За предходната година междинната заплатата в Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ е била с към 25% по-ниска от междинната за страната. Вътре в компанията разликите в заплащането са големи, твърди синдикатът. 

В къса позиция до bTV oт „ Железопътна инфраструктура ” признават за казуса със заетостта.

Служебният транспортен министър се e опитал да потуши напрежението в бранша.

„ Разбрал съм директно очи в очи какви са настояванията, следва сключване на групов контракт. Действително имат право да бъдат афектирани, само че предстоят идната седмица диалози, с цел да почистим като цяло ситуацията “, сподели Георги Гвоздейков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР