Горната камара на парламента на Швейцария осъди скорошно решение на

...
Горната камара на парламента на Швейцария осъди скорошно решение на
Коментари Харесай

Швейцария отряза съда в Страсбург за решението за климата

Горната камара на Народното събрание на Швейцария осъди скорошно решение на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, оповестява " Ройтерс ".

Съдебната институция притиска страната да направи повече за битка с световното стопляне. Според Народното събрание обаче швейцарските управляващи към този момент вършат задоволително, с цел да се оправят със опасността.

Гласувайки с 31 " за " против 11 " срещу " депутатите от горната камара поддържаха предложение, критикуващо така наречен " правосъден активизъм " на съда в Страсбург.

Посочва се, че Швейцария не вижда " никаква причина да предприеме по-нататъшни дейности " по отношение на решението на съда от 9 април на съображение, че нейните минали и сегашни старания по политиката в региона на климата дават отговор на условията за правата на индивида, посочени в решението.
 Възрастни швейцарки завоюваха знаково дело за климата пред съда в Страсбург
Възрастни швейцарки завоюваха знаково дело за климата пред съда в Страсбург

Това може да се трансформира в казус за други сходни каузи

Съдът взе, които дадоха страната под съд поради нейните резултати в оправянето с световното стопляне с претекста, че неуспехите ѝ нарушават правата им.

Съгласно решението Швейцария има законово обвързване да направи повече за понижаване на излъчванията. То обаче беше остро подложено на критика в страната, а швейцарският министър на околната среда съобщи, че решението не е в сходство с директната народна власт.

Швейцария, където референдумите постоянно изпитват границите на националната политика, се ангажира да понижи излъчванията на парникови газове с 50% до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година

Правителството предложи по-строги ограничения за реализиране на задачата, само че швейцарските гласоподаватели ги отхвърлиха на референдум през 2021 година

Швейцарска парламентарна комисия отхвърли решението на съда в Страсбург няколко седмици по-рано.
 Швейцарски медии нарекоха
Швейцарски медии нарекоха " неуместно " решението на Европейски съд по правата на човека за климата

Според тях това е опит на съдилищата да въздействат на националната политика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР