Парламентът започва работа с прекратяване на депутатските правомощия на Филиз

...
Парламентът започва работа с прекратяване на депутатските правомощия на Филиз
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват оставката на Фелиз Хюсменова

Парламентът стартира работа с преустановяване на депутатските пълномощия на Филиз Хюсменова от Движение за права и свободи, а по-късно служебният министър-председател Димитър Главчев ще бъде изслушан.

Филиз Хюсменова напуща Народното събрание по лично предпочитание. Вчера тя подаде заявление за отдръпване като народен представител, а на Фейсбук страницата на ДПС-Варна, откъдето влезе като лидер на листата, изясни, че  с оставката си поема отговорност за резултатите на партията й в региона.

Служебният министър председател Димитър Главчев ще бъде изслушан по искане на депутати от ПП-ДБ по отношение на уволнения и назначения в ДАНС, Държавната комисия по сигурността на информацията и организациите " Технически интервенции " и " Разузнаване ".

Отново от ПП-ДБ стоят зад самодейността за чуване на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, този път поради постъпили тъжби против членове на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница и против екипа, който стои зад капиталовото желание за създаване на частната болница " Мама и аз ".

По предложение на Движение за права и свободи в дневния ред е планувано и чуване на шефа на Служба " Военна информация " бригаден военачалник Венелин Венев. Поводът е изнесена в медиите информация за рекрутиране на разузнавачи от службата от  Веселин Марков, консултант по национална сигурност на някогашния министър председател Николай Денков, по поръчка на сегашния зам.-председател на Народно събрание Атанас Атанасов.

Вносителите настояват, че на разузнавачите е било предлагано кариерно израстване против персонална преданост в интерес на Атанасов.

В четвъртък и петък предстоят още чувания, само че на служебни министри – финансовия, енергийния и районния.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР