Tár, написан и режисиран от , разказва историята на световноизвестна

...
Tár, написан и режисиран от , разказва историята на световноизвестна
Коментари Харесай

Защо трябва да гледате Tár с Кейт Бланшет

Tár, написан и режисиран от, споделя историята на световноизвестна жена диригент на симфоничен оркестър, изиграна брилянтно от Кейт Бланшет. Това е едвам трети филм на Фийлд след драмата от 2001 г. , която мощно впечатли критиците, и по-скоро несполучливия „ Малки деца “ (2006).

Tár слага гения на Тод Фийлд на ново равнище. Филмът е спиращ дъха, новаторски и впечатлящ образно. Действието се развива в актуалния свят на класическата музика. И режисьорът ни превежда през тази действителност по този начин точно, достоверно и в детайли, че безусловно ни потапя в него. която играе Лидия Тар, към този момент бе доста добре оценена на интернационалните кино фестивали.
 Румен Радев ще желае гаранции за въздушния суверенитет на консултациите за кабинет 14 окт 2022 | " На идните съвещания за образуване на държавно управление ще диря отговор какви решения оферират партиите...
Филмът стартира с мистериозен кадър на замяна на текстови известия. След това минава в поредност от изявленията на Лидия, в това число и с от The New Yorker (в ролята на самия него), което ни разрешава да открием коя е тя и да осъзнаем висотата на гения и. Научаваме, че Лидия е била диригент на Бостънския симфоничен оркестър и Нюйоркската филхармония (наред с други влиятелни постове), а в продължение на седем години управлява Берлинската филхармония. Тя е в листата на носителите на / акроним събиращ премиите Еми, Грами, Оскар и Тони/, а неѝн наставник е Леонард Бърнстейн.

Изпълнението на Бланшет първо основава усещане за леко театрално, само че бързо това чувство се заменя от осъзнаването, че самата Лидия изнася зрелище, представяйки личността си пред нюйоркската аудитория. Извън сцената тя толкоз пламенна и спонтанна- виждаме я на клюкарски обяд с Елиът Каплан (Марк Стронг), фанатикът капиталов банкер и диригент на ненапълно работно време, с който основават стипендията на Accordian- организация, отдадена на млади дами диригенти. Забавни са и сцените с Франческа (Номеми Мерлан)-нейната отдадена и старателна  асистентка.

Tár не би бил по този начин сполучлив филм  без осъществяването на Кейт Бланшет, която пресъздава запаметяващия се облик на Лидия. Тя е буен музикант, който „ живее и диша ” партитурите, които дирижира. Тя е разгорещен преподавател, който води майсторски клас в " Джулиард ". Тя е международна звезда, която постанова дирижирането е тирания в границите на демократично-социалистическите протоколи, които сякаш ръководят Берлинския оркестър. Тя е технолог на записите, и е педантична в на-малките елементи на албумите. Лидия е и създател, който се кани да разгласява книга,озаглавена „ Tár on Tár “.

Бланшет, с дълга права коса, безупречно пресъздава  магнетичните промени в настроението на Лидия, от благородната ѝ преобладаваща  усмивка, през пристрастеността и прецизността ѝ на подиума, до маниакалната и нужда за надзор.



Сценарият на Тод  Фийлд е извънреден. Той ни заплита в един стегнат разгръщащ се роман за безшумно лицемерие, корпоративни интриги и еротична фикс идея. Фийлд, работи с оператора, снимал Tár, тъй че да наподобява като документален филм, режисиран от Стенли Кубрик (с който Фийлд е работил по „ Широко затворени очи “, когато е бил актьор). Актьорският състав включва още Ноеми Мерлант, Нина Хос, Софи Кауер, Джулиан Глоувър, Алън Кордунер и Марк Стронг.

Премиерата на Tár беше през септември 2022 година на 79-ия Международен кино фестивал във Венеция, където Бланшет завоюва наградата   за най-хубава актриса.



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР