* Тя вече не е кралска любовница, а централна фигура

...
* Тя вече не е кралска любовница, а централна фигура
Коментари Харесай

Камила - от сърцето на Чарлз до любовта на поданиците

* Тя към този момент не е кралска държанка, а централна фигура в самото сърце на „ Фирмата “.

* Елизабет Втора даде благословията си херцогинята на Корнуол да бъде наричана кралица
-->
Камила, дългогодишната обич на крал Чарлз, има спорна история. Какво знаем за новата кралица на Англия, написа CNN. 

Тя постоянно бе до Чарлз, когато той обществено скърбеше за майка си, починалата кралица Елизабет II, като след гибелта й влезе в новата си роля. Тя е любовта на живота му, както и дълготраен консултант и поддръжник.

Откакто тя и Чарлз се ожениха през 2005 година, Камила работи интензивно като старша кралска персона, подкрепяйки брачна половинка си и защитавайки благотворителни организации, помагащи на дами и деца. Но на някои хора във Англия им е трудно да не помнят или простят дългогодишната извънбрачна връзка на двойката и болката, която тя аргументи на първата брачна половинка на Чарлз - Даяна, принцесата на Уелс.

Драмата на Netflix „ Короната “ се концентрира върху този плевел интервал, запознавайки феновете с Камила и напомняйки за нейното минало.

И по този начин, какво да чакаме от новата кралица на Англия?

Родена на 17 юли 1947 година, тя е израснала в британската провинция, а огромната й пристрастеност са конете. Баща й, Брус Шанд, е пенсиониран офицер от английската войска, който по-късно става търговец на вино. Майка й, Розалинд Кубит, е щерка на третия барон на Ашкомб.Камила и Чарлз се срещат на мач по поло през 1970 година и стават другари. На идната година Чарлз се причислява към Кралския флот и до момента в който го няма, Камила се омъжва за офицер от кавалерията Андрю Паркър Боулс. Двойката има две деца, родени през 70-те години.

Чарлз се дами за лейди Даяна Спенсър през 1981 година на приказна гала, следена от милиони хора по целия свят. През 1994 година той признава, че е имал извънбрачна връзка с Камила. Даяна удостоверява за неговата невярност в бомбастично изявление за BBC, в което споделя: „ в този брак бяхме трима, тъй че беше малко препълнено “.

Камила и Паркър Боулс се развеждат през 1995 година Чарлз и Даяна прекъсват брака си през идната година. Тогава Камила съвсем изчезва от публичния живот, защото поддръжката на обществото и медиите е за принцесата. Настроенията за Даяна и срещу Камила се ускоряват откакто принцесата на Уелс умира в автомобилна злополука в Париж през 1997 година

През 1999 година Clarence House /официалната резиденция първо на кралицата майка, а след това на принц Чарлз/ стартира стратегия за изчистване на имиджа на Камила и новото й показване пред обществото с внимателно проведена първа поява с Чарлз пред хотел " Риц " в Лондон.

Тя се реалокира в Кларънс Хаус, с цел да бъде с Чарлз и името й стартира да се появява в публични документи. Шест години по-късно тяхната траяла десетилетия любовна история доближава кулминационната точка си - двамата се женят в Уиндзор със единодушието на кралица Елизабет II.

Камила, която става известна като Нейно кралско височество херцогинята на Корнуол, е оповестена за публична брачна половинка на Чарлз и бъдеща кралица на Обединеното кралство.Херцогинята става старша кралска персона, подкрепяйки Чарлз по време на публични задължения в Обединеното кралство и на задгранични визити, макар дълбокия си боязън от летенето.

Със своята дарба да разсейва напрежението в стаята, тя бързо се трансформира в незаменима за кралското семейство и английското държавно управление.

„ Винаги е хубаво да имаш някой на своя страна “, сподели Чарлз пред CNN през 2015 година „ Тя е голяма поддръжка. Страхотното е, че се смеем доста, тъй като тя вижда смешната страна на живота, популярност Богу. Това прибавя голяма стойност ".Преди коронацията синът на Камила разяснява връзките сред майка му и „ доведения му татко “ крал Чарлз. „ Не ме интересува какво споделят някои. Тя се омъжи за индивида, който обичаше “, сподели Том Паркър Боулс пред подкаста

„ The News Agents “.Камила дефинира кралската си роля в отбраната на дела, близки до сърцето й, като ограмотяване на децата и поддръжка на жертвите на домашно принуждение. През 2017 година, по време на посещаване в подслон, тя споделя пред CNN, че е съумяла да употребява позицията си, с цел да се обърне внимание на тежкото състояние на „ смелите дами “, които са потърпевши от своите сътрудници. Новата кралица също по този начин работи за повишение на информираността на обществото за остеопорозата - заболяване, което е засегнало майка й и баба й. През 2015 година Чарлз разяснява пред CNN: „ Тя направи чудесни неща за казуса с насилието над дами. Другото е обвързвано с работата й по ограмотяването, тъй като тя е луда по четенето, татко й също бе огромен фен на книгите и я насърчи, тъй че тя гълтам всевъзможни четива. 

Много се гордея с нея и с това, че тя ме поддържа, което е прелестно “, сподели Чарлз.



С увеличението на фамилията на Камила се появява и новата й пристрастеност – към внуците. „ Тя е професионална баба “, споделя един от нейните помощници пред CNN през 2013 г.Нейният племенник, Бен Елиът, съобщи пред Vanity Fair през 2022 година, че Камила „ обожава своя брачен партньор, деца и внуци “ и я разказа като човек, който е доста непосредствен със фамилията си, което постоянно я поддържа, както и с стеснен кръг от остарели другари “.

В изявление за английския Vogue Камила разкрива, че постоянно си написа известия с внуците, добавяйки: „ Това е доста хубаво. Ние се учим от младежите и те също се учат от нас ”.

Трима от нейните внуци - Гюс, Луис Лопес и Фреди Паркър Боулс, както и нейният пра-племенник Артър Елиът, ще имат основни функции в церемонията за коронацията. Те ще са " почетни пажове " и ще вземат участие в процесията в Уестминстърското абатство.

В момента, в който Чарлз стана крал, Камила автоматизирано стана кралица. Дълго време обаче се смяташе, че тя няма да употребява купата, защото през 2005 година Кларънс Хаус излезе със известие, че тя ще бъде наричана „ принцеса-консорт “. По това време в двореца смятаха, че обществеността не е подготвена Камила да вземе купа, която е била предопределена за Даяна. Но с годините отношението към Камила се смекчи.



През 2015 година изследване на CNN откри, че всеки четвърти британец я харесва от ден на ден и по-малко хора са срещу тя да стане кралица.През февруари 2022 година кралица Елизабет II употребява своя платинен празник, с цел да даде благословията си херцогинята на Корнуол да бъде наричана кралица, когато му пристигна времето. В известието по случай 70-ата годишнина от възкачването й на престола тя сподели: „ Когато след време синът ми Чарлз стане крал, знам, че ще окажете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, която оказахте на мен. И моето откровено предпочитание е Камила да бъде известна като кралица-консорт, защото тя продължава своята лоялна работа ".

В отговор представител на Чарлз и Камила съобщи, че двамата са „ трогнати от думите на Нейно Величество “.Това беше извънредно значима интервенция от страна на монарха - единственият човек, който може да дефинира какви да са кралските трофеи.Изявлението на Елизабет акцентира, че Камила към този момент не е обсъждана – нито обществено, нито зад стените на двореца – като кралска държанка, а по-скоро като централна фигура в самото сърце на „ компанията “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР