Тя: От както се роди детето, той се промени много.

...
Тя: От както се роди детето, той се промени много.
Коментари Харесай

Отношенията ни след появата на детето

Тя: „ От както се роди детето, той се промени доста. Мисля, че към този момент не ме обича по този начин, както преди ”

Той: „ От както се роди детето, тя изцяло ме подцени. Знам, че грижите по него я изтощават, само че тя даже не ми разрешава да й оказа помощ. ”

Да, няма по-голяма магия в света от основаването на нов живот. Често, обаче, с появяването на бебето магията от основаването на новия живот е туширана от прозата на всекидневието. Според статистиката най-вече фамилии се разпадат точно след раждането на първото дете.

На какво може да се дължи рецесията в връзките?

Очакванията. Много двойки считат, че появяването на дете ще ги сплоти, автоматизирано ще изглади несъгласията и дребните спорове ще изчезнат незабелязано. Наивно е, само че доста хора вършат деца точно с тази цел, даже и да не признават пред себе си. Истината е, че детето не е магьосник и не може да направи нездравата връзка здрава. Появата му може да сплоти двойката, която е била сплотена и преди него, само че също по този начин може да направи пукнатините в разрушените основи още по-големи;

Новите задължения. Ако до този миг сте били единствено двамата и не е било проблем непланирано да тръгнете на купон/екскурзия/почивка, то с появяването на бебето нещата към този момент не могат да бъдат толкоз лесни и спонтанни, изключително в случай че няма на кого да разчитате за грижите по детето. За доста хора този ангажимент тежи като воденичен камък, кара ги да се усещат в окови - с особена мощ това важи за мъжете. Преодоляването на шока от измененията не е толкоз мъчно, в случай че двамата съумеят да се нагодят като екип и да споделят това, което им тежи. Ако единият се опита да продължи като преди, а другият не е склонен, няма по какъв начин детето да бъде упреквано за проблемите.

Един съвет към бащите - покажете на майката какъв брой цените грижите, които поставя за детето, какъв брой добра майка е и какъв брой добре се оправя. Твърде постоянно дамата се усеща неоценена и ненужна, тъй като всекидневието и е изцяло променено - преди е работила, имала е богат обществен живот. Сега нещата са разнообразни. Поемете самодейност да погледате детето, даже за малко, по-късно и за повече. Нека тя отдели време за себе си, както откри за добре.

Новите цели. Най-често майката се отдава с цялото си сърце на новата си позиция в живота и няма нищо по-естествено от това. Проблемът идва от крайностите - в случай че прекомерно трагично приемем ролята си на супер майка, надали ще дадем нещо положително и на себе си и на детето, да не приказваме за колегата. Нормално е детето да се трансформира в център на всекидневието, най-малко до момента в който е в действителност малко, само че не трябва от това да страда отношението към бащата. Мъжете постоянно реагират много егоистично и се усещат подценени и непотребни в двойката майка-дете.

Един съвет към жените- позволете на бащата да се включи по-активно в грижите за детето. Може да е по-непохватен първоначално, само че не се тревожете, бебетата не са толкоз нежни, колкото наподобяват. Покажете му признателност, покажете му какъв брой цените помощта му и какъв брой добре се оправя. А в случай че можете от време на време да оставите бебето на някоя баба или вуйна, поглезете се с таткото, вечеряйте, поговорете си за неща от света на огромните - не забравяйте, че детето го има единствено тъй като с татко му сте двойка и се обичате. Нека този факт не се променя;

Погрешни модели от детството. Не е загадка, че създавайки свое семейство, хората неумишлено копират модела, който им е прочут - този на родителите им. Ако бащата приема за обикновено майката напълно да поеме грижите за детето и семейството, до момента в който той гледа футбол с крайници на масата, няма по какъв начин да не се появят споровете, които да разклатят връзката. Истината още веднъж е една - би трябвало да се приказва, да се разискват проблемите и това какво не одобряваме в другия. Той може би даже да не подозира, че това, което прави, е дразнещо. Разграничете се от вашето семейство - вие сте обособена двойка, която има напълно друг живот от този на родителите ви.

Липсата на фамилиарност. Колкото и здрава да е една двойка, неналичието на пълностоен полов живот си споделя думата - напрежението се изостря, сътрудниците се отчуждават. Не е наложително след раждането на детето да се появят проблеми от интимно естество, само че е прекомерно евентуално. Жената може да се усеща зле поради скорошното раждане. Отделно, високите равнища на хормона пролактин, повишени поради лактацията, играят ролята на „ палач ” на половото предпочитание. Често дамата се усеща зле поради непотребните килограми и измененията във фигурата. Също по този начин своята дума споделят умората, напрежението, постоянно будещето се дете, изключително в случай че то спи в родителската спалня. Вероятно е мъжът да се усеща неудобно да поеме самодейността за фамилиарност, тъй като се тормози да не нарани жена си, вижда умората и нежеланието в очите и. Но в случай че преодолеем горните компликации, интимността ще пристигна, изменена, само че отново мощна и откровена.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР